HomeNieuwsKom zwemmen in Woerden met paralympiër Thijs van den End!

Kom zwemmen in Woerden met paralympiër Thijs van den End!

Zwemmen is een sport die door bijna iedereen kan worden beoefend. Zowel op recreatief als op topniveau. Om dat te laten zien organiseert het Batensteinbad in samenwerking met Team Sportservice provincie Utrecht op zondag 11 november een bijzonder zwemevenement in Woerden. Kom zwemmen met én tegen paralympisch zwemmer Thijs van den End en ontdek of zwemmen een sport is de bij jou past!

Trainen en uitdagen

Van 13.00 tot 14.00 uur verzorgt het Batensteinbad een les waarin je kennismaakt met verschillende trainingsvormen en kunt ervaren hoe het is om te zwemmen met een beperking. Vanaf 14.00 uur maakt Thijs zijn opwachting in het bad en krijg je een uniek kijkje in de zwemtrainingen van deze Woerdense paralympiër. Je kunt bovendien met én tegen Thijs zwemmen. Hij geeft tips om je zwemtechniek te verbeteren, maar zal je ook uitdagen het tegen hem op te nemen om te kijken wie het snelst is!

Stel al je vragen aan Thijs van den End

Thijs traint momenteel hard voor de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Afgelopen periode heeft hij al bewezen dat hij tot de top behoort, door een zilveren en bronzen medaille te pakken op het EK in Dublin. WoerdenSport is als sponsor van Thijs erg blij dat hij ondanks zijn drukke schema tijd kan maken voor dit event en dat hij beschikbaar is voor een ‘vraag maar raak’ uurtje. Na het zwemmen kun je namelijk terecht in Batenstein Eten & Drinken, waar je al je vragen op Thijs kunt afvuren.

Inclusief sporten

Zwemmen is een sport die bij heel veel mensen past. Op dit evenement is dan ook iedereen, mét of zonder beperking, van harte welkom! Het Batensteinbad is volledig toegankelijk voor iedereen en beschikt over goede faciliteiten, zoals zwembadrolstoelen en een tillift. Vooraf aanmelden voor deze dag is niet noodzakelijk, je kunt je op de dag zelf inschrijven voor de verschillende onderdelen.

Meer informatie

Tijdens het event is ook regioconsulent aangepast sporten Sandra van Wijhe-Faase van Team Sportservice provincie Utrecht aanwezig. Bij haar kun je terecht als je meer wilt weten over de sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking in Woerden en omgeving. Natuurlijk kun je ook altijd contact met haar opnemen via svanwijhe@teamsportservice.nl of 030 209 99 99.

Foto: Harald Lakerveld