HomeNieuwsKennismaken met judo, karate én boksen!

Kennismaken met judo, karate én boksen!

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op 26 februari op één ochtend kennismaken met drie vechtsporten: judo, karate en boksen. “Vorig jaar kregen we zoveel positieve reacties van de kinderen die meededen dat de keuze om dit jaar weer een vechtsportevenement voor de jeugd te organiseren snel was gemaakt”, vertelt Dennis Boele, buurtsportcoach bij Team Sportservice Lopik.

Samenwerken met lokale experts

Een van de doelen van Team Sportservice Lopik is om kinderen kennis te laten maken met zoveel mogelijk sporten. “Zodat zij kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talent ligt”, zegt Dennis Boele. “We werken hierbij zoveel mogelijk samen met lokale sportverenigingen. Daar zitten de experts met passie voor hun sport. Voor dit evenement werken we bijvoorbeeld samen met Richard Proost Sport, Atarashii Karatedo en LopikF!t”.

Trainers voor de klas

In aanloop naar het vechtsportevenement gaven judoleraar Zhen van Mechelen van Richard Proost Sport en Rini Schoormans van Atarashii Karatedo clinics op verschillende basisscholen in gemeente Lopik. Deze clinics zijn onderdeel van het project Trainers voor de klas, waarbij lokale sportverenigingen eenmalig een gymles verzorgen. Buurtsportcoach Linda Buitelaar: “Met behulp van Trainers voor de klas en andere kennismakingsevents proberen we kinderen te enthousiasmeren voor sport, maar willen we hen ook motiveren zich uiteindelijk in te schrijven bij een vereniging. Veel sporten ontdekken is belangrijk, maar uiteindelijk willen we dat kinderen regelmatig en gedurende hun hele jeugd voldoende bewegen. Dat gaat het beste bij een vereniging!”

Meer informatie

Het vechtsportevenement vindt op 26 februari plaats in Sporthal de Wiekslag (M.A.A. Schakelplein 6) en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Het is niet nodig je vooraf aan te melden. Meedoen kost €1,50 of één strip op de sportinstuif strippenkaart, die kinderen eerder dit jaar hebben kunnen aanschaffen.