HomeNieuwsInstructie verantwoord alcoholschenken voor barvrijwilligers

Instructie verantwoord alcoholschenken voor barvrijwilligers

De Drank- en Horecawet is per 1 januari 2013 gewijzigd en inmiddels is de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol verhoogd naar achttien jaar. Dit heeft ook consequenties voor het schenken van alcohol in de kantines van paracommerciële instellingen, zoals kantines van sportverenigingen. Sportservice provincie Utrecht biedt daarom namens de gemeente Lopik aan om barvrijwilligers van dit soort instellingen kosteloos op te leiden met de Instructie Verantwoord Alcoholschenken. De instructieavond vindt plaats op dinsdagavond 10 oktober om 19.30 uur. Locatie is voetbalvereniging SPV ’81 in Polsbroek (Noordzijdseweg 97). Ook andere verenigingen en stichtingen met een eigen bar zijn welkom.

Certificaat

Het is voor barvrijwilligers belangrijk om de voorlichtingsinstructie verantwoord alcoholgebruik te volgen. Er mag volgens de Drank- en Horecawet in kantines namelijk alleen alcohol geschonken worden als een leidinggevende of barvrijwilliger aanwezig is die de voorlichtingsinstructie heeft afgerond. Barvrijwilligers die de instructie volgen, ontvangen het certificaat ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’.

Praktijksituaties

De avond wordt verzorgd door een instructeur Verantwoord Alcoholschenken. Aan bod komen de wijzigingen van de Drank- en Horecawet en de effecten van het drinken van alcohol. Natuurlijk staan ook lastige praktijksituaties op het programma waarin barvrijwilligers voor een moeilijk dilemma staan: ‘Schenk je wel of niet?’ De avond start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Aanmelden

Voor meer informatie over de Instructie Verantwoord Alcoholschenken kan contact worden opgenomen met Maarten Punt van Sportservice provincie Utrecht. Dit kan via telefoonnummer 030-209 99 98 of e-mailadres maarten.punt@sportserviceprovincieutrecht.nl.

Wil u zich aanmelden voor deze avond dan kan dat via Linda Buitelaar van Sportservice Lopik linda.buitelaar@sportserviceprovincieutrecht.nl of via telefoonnummer 0347 77 87 88