HomeNieuwsGeslaagde fietstocht langs de negen Lopikse dorpskernen

Geslaagde fietstocht langs de negen Lopikse dorpskernen

De Nationale Sportweek 2018 is momenteel in volle gang en door heel Nederland vinden er sport- en beweegactiviteiten plaats. Ook in gemeente Lopik! Op zaterdag 22 september was het weer tijd voor de 9 kernen fietstocht. De route van 50 kilometer liep, zoals de naam van de tocht al zegt, langs de 9 Lopikse Dorpskernen.

Een actieve en leerzame dag

De 9 kernen fietstocht is een initiatief van Stichting Lopik in Beweging en Team Sportservice Lopik. Daarnaast werd er dit jaar samengewerkt met de werkgroep Dementievriendelijk Lopik. Een aantal medewerkers van de werkgroep fietsten samen met sportwethouder Johan van Everdingen een deel van de route. Ook werd op een aantal locaties langs de route door de werkgroep uitleg gegeven over dementie en hoe beweging kan bijdragen aan de vertraging van het dementieproces. Zo werd het een actieve én leerzame dag!

Fietsen is voor iedereen

Onder de deelnemers waren dit jaar ook een aantal leden van ‘de Blikvanger’, een activiteitengroep voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Deze groep werd in samenwerking met Team Sportservice Lopik opgezet. De Blikvangers fietsten samen met een buddy mee op een duo-fiets.

“De 9 kernenfietstocht heeft als doel om de inwoners van Lopik een actieve en gezellige dag te bieden en hen te laten zien dat het met behulp van je fiets niet moeilijk is om iedere dag voldoende te bewegen.”

Beweeg voldoende: pak de fiets!

Buurtsportcoach Dennis Boele, werkzaam bij Team Sportservice Lopik en medeorganisator van de fietstocht, is blij met de geslaagde dag: “De 9 kernenfietstocht heeft als doel om de inwoners van Lopik een actieve en gezellige dag te bieden en hen te laten zien dat het met behulp van je fiets niet moeilijk is om iedere dag voldoende te bewegen. Ga met de fiets in plaats van de auto naar je werk, ga op de fiets naar school of maak in het weekend eens een wat langere fietstocht door de omgeving met het hele gezin! Volgens mij zij we er samen met Lopik in Beweging en de werkgroep Dementievriendelijk weer in geslaagd deze boodschap in Lopik over te brengen!”