HomeNieuwsGemeente Lopik viert sportieve Kerstvakantie!

Gemeente Lopik viert sportieve Kerstvakantie!

In gemeente Lopik is het voor de jeugd mogelijk om het jaar 2018 sportief af te sluiten en het jaar 2019 meteen sportief weer te beginnen! Op 29 december kunnen jongens en meiden tussen de 7 en 12 jaar meedoen aan de Dikke Banden Race (onderdeel van de Bereveldrit van Benschop) en op 3 januari zijn alle kinderen tussen 4 en 12 jaar van harte welkom in Gymzaal Polsbroek voor een ochtend vol sport en spel!

De Dikke Banden Race

Niet bang voor een spatje modder? Zorg dan dat je op 29 december om 14.15 aan de start staat van de Dikke Banden Race. Deze (deels off road) fietswedstrijd voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar vindt plaats bij Voetbalvereniging Benschop en wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers van onder andere WTC Woerden. In aanloop naar De Dikke Banden Race geeft WTC Woerden clinics op basisscholen in gemeente Lopik, zodat kinderen kennis kunnen maken met crosstraining. Meedoen? Meld je dan hier aan.

Naast De Dikke Banden Race voor kinderen en verschillende races voor wedstrijdrijders kunnen enthousiaste fietsers ook meedoen met de Body Business Burgerronde. Oftewel, iedereen kan meefietsen en zo het jaar 2018 actief afsluiten! 

Sport & Spel in Polsbroek

Op 3 januari organiseert Team Sportservice Lopik samen met BSO Polsbroek een ochtend vol sport en spel! In de gymzaal kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar (verdeeld in twee leeftijdsgroepen) meedoen aan Boer in de sloot: een razend leuk tikspel vol obstakels. In het BSO-lokaal staan daarnaast allerlei leuke tafel- en bordspelletjes klaar. Meedoen kost €1,50 per kind of één strip op de sportinstuif strippenkaart. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

Beweeg mee!

Wist je dat jongeren en kinderen in Nederland gemiddeld 10 uur per dag zitten? Hierdoor stagneert hun motorische ontwikkeling alarmerend. Team Sportservice Lopik zet zich in om hier verandering in te brengen, bijvoorbeeld door middel van sportief aanbod tijdens de schoolvakanties. Wil je zelf meteen in actie komen om beweegarmoede onder kinderen aan te pakken? Teken dan de petitie op ikbweegmee.nl. Alle verzamelde handtekeningen (dat zijn er inmiddels al meer dan 5000) worden begin 2019 aangeboden aan de minister van Onderwijs en de minister van Sport.