HomeNieuwsGemeente Lopik komt in beweging!

Gemeente Lopik komt in beweging!

Vanaf maandag 4 maart komt gemeente Lopik in beweging! Dit jaar zijn er namelijk maar liefst 90 inwoners die zich hebben ingeschreven voor Lopik Beweegt. Een project van Team Sportservice Lopik, in samenwerking met de gemeente en de lokale sportaanbieders. De komende periode volgen de deelnemers 5 proeflessen bij een sportaanbieder die ze zelf hebben uitgekozen.

Structureel meer bewegen

Dennis Boele, buurtsportcoach bij Lopik Beweegt, is blij met het grote aantal inschrijvingen: “Het is mooi om te zien dat zoveel inwoners deze kans aangrijpen om een nieuwe sport of beweegactiviteit te ontdekken. We hopen dat veel mensen een activiteit vinden die bij ze past, maar vooral ook dat ze plezier hebben en nieuwe sociale contacten opdoen. Met Lopik Beweegt proberen we mensen te helpen de vaak lastige eerste stap naar een vereniging of sportschool te maken. Nadat de deelnemers kennis hebben kunnen maken is de kans dat zij zich inschrijven bij een lokale sportaanbieder groter. En dat is ons uiteindelijke doel. Mensen structureel meer laten bewegen, zodat zij alle positieve effecten daarvan op hun fysieke en mentale gezondheid kunnen ervaren.”

Breed aanbod

Van yoga tot basketbal en van walking football tot tennis. Het aanbod van Lopik Beweegt is breed. “Dit jaar doen er een stuk meer lokale sport- en beweegaanbieders mee dan tijdens de eerste editie van Lopik Beweegt. Daardoor is er voor ieder wat wils. Dat draagt zeker bij aan het aantal mensen dat we dit jaar hebben kunnen motiveren om mee te doen”, aldus Dennis Boele”. Team Sportservice Lopik organiseerde in aanloop naar Lopik Beweegt daarnaast twee FITTESTEN voor 50-plussers. Dennis Boele: “De deelnemers ontvingen na hun test van mij of van een van mijn collega’s een beweegadvies. Op deze manier hebben we ook een hoop mensen geënthousiasmeerd deel te nemen aan Lopik Beweegt. We hopen dat zij allemaal een sport- of beweegactiviteit vinden waar hun hart sneller van gaat kloppen!”