HomeNieuwsEen sportieve herfstvakantie voor kinderen in gemeente Lopik

Een sportieve herfstvakantie voor kinderen in gemeente Lopik

Eind oktober mogen alle kinderen in Gemeente Lopik weer lekker herfstvakantie vieren! Tijd om uit te rusten en leuke dingen te doen. Team Sportservice Lopik en sportschool LopikFit verzorgen samen een sportieve herfstvakantie voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Sporten is immers een van de beste manieren om te ontspannen!

PRAMA training en speciale sportinstuif

Op woensdag 24 oktober kunnen kinderen bij LopikFit terecht voor een gratis PRAMA training: een korte, intensieve en vooral leuke work out! Bij PRAMA train je in een ruimte met sensoren in de vloer en op de wanden, die reageren op aanraking. Tijdens de training werken kinderen op hun eigen niveau aan snelheid, behendigheid, balans, kracht, coördinatie en flexibiliteit. Je moet je vooraf voor deze training aanmelden via info@lopikfit.nl. Meer informatie over het event vind je hier.

Donderdag 25 oktober organiseert Team Sportservice Lopik in sporthal De Bosrand in Benschop een speciale editie van onze tweewekelijkse sportinstuif. Op het programma staat het welbekende spel Tien tellen in de rimboe, maar dan glow in the dark! Ook kunnen kinderen meedoen aan het reuze trefbalfeest. Kijk hier voor meer informatie over de sportinstuif en kom langs!

Meer bewegen voor kinderen van groot belang

In Nederland zitten jongeren en kinderen gemiddeld 10 uur per dag. Linda Buitelaar, buurtsportcoach bij Team Sportservice Lopik, zet zich dagelijks in om dat te veranderen: “Bewegingsarmoede onder kinderen is een steeds groter probleem. Gelukkig is hier veel aandacht voor. Dat zie je bijvoorbeeld aan landelijke initiatieven als ikbeweegmee.nl. Maar ook lokaal gebeurt er van alles. Ik ben blij dat we voor kinderen in de gemeente Lopik samen met LopikFit weer een leuk, sportief programma hebben kunnen samenstellen voor in de herfstvakantie. We hopen natuurlijk dat we hiermee veel kinderen in beweging krijgen!”