HomeNieuwsCursus AVG provincie Utrecht: inschrijving nu geopend!

Cursus AVG provincie Utrecht: inschrijving nu geopend!

Sinds 25 mei is de nieuwe privacywet van toepassing in Nederland en ook sportverenigingen moeten zich houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is van groot belang dat je als vereniging op de hoogte bent van de privacyregels en dat daar door de vereniging naar wordt gehandeld. Wanneer er op dit gebied iets misgaat zijn de boetes namelijk fors.

Om sportverenigingen te helpen bij dit complexe vraagstuk en ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk AVG-proof kunnen worden, organiseert Team Sportservice provincie Utrecht de cursus AVG. Alle sportverenigingen in de regio zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De cursus bestaat uit twee avondworkshops die plaatsvinden op 28 november en 12 december aanstaande. Meteen inschrijven? Dat kan hier.

Inhoud cursus: aan de slag met het AVG-stappenplan

Om het voor verenigingen zo makkelijk mogelijk te maken te voldoen aan de AVG heeft de Stichting AVG Verenigingen een tool gelanceerd waarmee verenigingen de nieuwe wetgeving kunnen implementeren. Een goede begeleiding bij het doorlopen van het stappenplan van deze tool is essentieel. Tijdens de cursus van Team Sportservice word je daarom begeleid door een AVG-expert. Na afloop van de cursus is jouw vereniging, als al het ‘huiswerk’ netjes is gedaan, AVG-proof en ontvang je daarvan een verklaring.

De training van Team Sportservice bestaat uit twee workshops van ieder twee uur:

Workshop 1 – Woensdag 28 november 2018

Tijdens de eerste workshop nemen we de belangrijkste aspecten van de AVG door en leggen we uit welke gevolgen de nieuwe wetgeving heeft voor sportverenigingen. Daarnaast krijg je uitleg over de AVG-tool, doorlopen we samen de eerste stappen van het stappenplan en stellen we mogelijke knelpunten vast.

Workshop 2 – Woensdag 12 december 2018

In workshop 2 bespreken we de resultaten van de ingevulde AVG-tool, helpen we met het oplossen van de laatste knelpunten en ontvang je de AVG Verklaring van Stichting AVG Verenigingen.

Praktische informatie

Datum             Woensdag 28 november en woensdag 12 december 2018
Tijd                  19.30 tot 21.30 uur
Locatie            Team Sportservice provincie Utrecht, Ursulinenhof 1, Vianen
Kosten             €60,00 per vereniging*
Meenemen      Laptop of iPad zodat we tijdens de workshops direct aan de slag kunnen gaan

*Jouw vereniging/organisatie ontvangt na afloop een factuur op basis van het aantal opgeleide vrijwilligers.

Aanmelden of meer informatie

Aanmelden voor deze cursus kan hier. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Maarten Punt van Team Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of mpunt@teamsportservice.nl.