HomeNieuwsWordt Tobias Wijnmalen Buurtsportcoach van het jaar 2018?

Wordt Tobias Wijnmalen Buurtsportcoach van het jaar 2018?

De regionale winnaars voor de verkiezing Buurtsportcoach van het jaar 2018 zijn bekend. Tobias Wijnmalen, buurtsportcoach in Wijk bij Duurstede, mag zich de nummer één in de regio West (Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland) noemen. Hij strijdt nu met drie andere toppers om de landelijke Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018. Deze prijs wordt op 6 december uitgereikt door Peter Heerschop tijdens de slotbijeenkomst Sport en Bewegen in de Buurt.

Waarom Tobias?

Tobias Wijnmalen is gekozen tot regionale winnaar in regio West, omdat hij zich in een moeilijke situatie bij Stichting Wijksport (zonder sportparkmanager en stichtingsbestuur en met een vertrekkende ambtenaar sport) uitstekend staande heeft gehouden. Hij heeft niet alleen zichzelf enorm ontwikkeld, maar ook bijgedragen aan de groei van de organisatie en het netwerk. Tobias heeft een erg enthousiaste persoonlijkheid, ging op pad en stelde veel mensen vragen. Door daar goed naar te luisteren heeft hij met succes en volledig vraaggericht zijn eigen functie en werkplan ingevuld.

In de overige drie regio’s zijn Marlou Rikkert (Zuid), Wieneke Dekker (Oost) en Wiebren Dijkstra (Noord) als winnaar uit de bus gekomen. Deze winnaars werden gekozen door een onafhankelijke regionale jury, op basis van landelijke beoordelingscriteria. In de regio West bestond de jury uit Team Sportservice en Wij Buurtsportcoaches, de beroepsvereniging voor alle sport- en beweegprofessionals die onder de Brede Regeling Combinatiefuncties vallen.

Stemmen via filmpjes

De komende weken wordt er van de vier buurtsportcoaches een kort filmpje gemaakt. Deze filmpjes zijn vanaf 29 november te zien op www.sportindebuurt.nl, waar iedereen vanaf dan kan stemmen op zijn of haar favoriet. De buurtsportcoach met de meeste stemmen wint op 6 december de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018. Naast veel eer, krijgt de winnaar een mooi aandenken en een geldprijs van 1500 euro. Deze prijs kan de buurtsportcoach gebruiken om zichzelf nog verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een cursus of opleiding te volgen.