HomeNieuwsWinnaars Sportverkiezingen 2015 bekend

Winnaars Sportverkiezingen 2015 bekend

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Veenweidebad in Mijdrecht zijn vrijdagavond 22 januari de winnaars van de Sportverkiezingen 2015 bekendgemaakt. Tim de Vries is verkozen tot Sportman van het jaar, Janneke Bokkes tot Sportvrouw, Lorena Wiebes tot Sporttalent, Connect Roké Racing tot Sportploeg en Erik Groenenboom tot Sportvrijwilliger van 2015. De voetbalfoto van Hans van Gelderen is verkozen tot Sportfoto van het jaar.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar vormde het Veenweidebad het decor voor de Sportverkiezingen. In het zwembad was een podium aangelegd waarop niet alleen de prijswinnaars werden bekendgemaakt, maar waar ook interviews plaatsvonden met de genomineerden en andere gasten. Wethouder Aldrik Dijkstra (Sport) blikte kort terug op het voorbije jaar en stipte kort enkele ontwikkelingen aan die komend jaar gaan spelen op het gebied van sport. Het programma werd passend omlijst met optredens van synchroonzwemmer Shelly Kasse en haar partner.

De bekendmaking van de winnaars stond centraal tijdens de avond. De titel Sportman werd toegekend aan handbiker Tim de Vries. De jury omschrijft hem als ‘een geweldige sportman’ en vindt het bijzonder dat hij veel geeft voor zijn sport en daardoor in staat is bij de wereldtop aan te sluiten. De Vries heeft zich recent gekwalificeerd voor deelname aan de Paralympics in Rio later dit jaar.

De titel Sportvrouw werd in de wacht gesleept door Janneke Bokkes. Zij behoort tot de Nederlandse top bij Lacrosse, een teamsport waarbij het de bedoeling is een bal in het doel van de tegenstander te gooien. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een stok waaraan een klein netje zit. De sport is zeer populair in Canada en de VS. De jury vindt het bijzonder dat Bokkes de sport in Nederland én in het buitenland op hoog niveau beoefent. Daarnaast is ze zeer actief om de sport onder een groot publiek bekend te maken.

De prijs voor Sportploeg van het jaar ging naar Connect Roké Racing team, motorcross met zijspan. Kees Kentrop heeft afgelopen jaar met zijn bakkenist Jeffrey Verhagen indrukwekkende prestaties geleverd en het podium gedomineerd. Daarbij is een heel team actief dat letterlijk dag en nacht aan het resultaat sleutelt.
Lorena Wiebes is verkozen tot Sporttalent van het jaar. De jury noemde het ongelofelijk knap wat zij op jonge leeftijd over heeft voor haar sport en wat ze heeft gepresteerd. Ondanks de grote concurrentie in haar sport, boekt zij zeer regelmatig successen en pakt ze prijzen. Lorena is daarom volgens de jury ‘een voorbeeld voor de jeugd van de gemeente.’

Sportvrijwilliger van 2015 is Erik Groenenboom uit Abcoude. Vanwege problemen met zijn gezondheid kon hij helaas zelf niet aanwezig zijn tijdens de uitreiking. Groenenboom is actief bij zwemvereniging De Meerkoeten in Abcoude en zet zich met hart en ziel in voor die vereniging. Ook vervulde hij een actieve rol in het Meerbad, het ‘thuisbad’ van de Meerkoeten.

Voor de tweede keer werd de Sportfoto van het jaar uitgereikt. De prijs viel te beurt aan Hans van Gelderen uit Wilnis. De foto waarop zijn kleinzoon voetbalt heeft volgens de jury ‘een en al beweging’ en verdiende daarom de prijs.

[Bron: gemeente De Ronde Venen]