HomeNieuwsVeel aandacht voor aangepast sporten in september en oktober

Veel aandacht voor aangepast sporten in september en oktober

Dit jaar staat september weer in het teken van de Maand van het Aangepast Sporten. Tijdens deze maand wordt er extra aandacht besteed aan sporten en bewegen met een beperking (visueel, auditief, lichamelijk en / of verstandelijk), een stoornis in het autismespectrum of chronische aandoening. De doelgroep kan in de periode van 21 september tot en met 18 oktober kennismaken met diverse activiteiten bij een sportaanbieder in de buurt. Van 5 tot en met 10 oktober is het tegens de Week van de Toegankelijkheid.

Maand van het Aangepast Sporten

Organisaties en verenigingen met een aangepast aanbod uit De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden bieden in de Maand van het Aangepast Sporten de mogelijkheid om gratis of tegen een gereduceerd tarief deel te nemen aan hun activiteit. Onder meer aikido, atletiek, fitness, yoga, judo en hockey worden aangeboden. Het complete aanbod vindt u door hier te klikken.

Week van de Toegankelijkheid

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ wordt in de Week van de Toegankelijkheid aandacht besteed aan een toegankelijke vereniging. Meer informatie staat op www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

Regionaal Samenwerkingsverband

De gemeentes De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden vormen op het gebied van aangepast sporten het Samenwerkingsverband Utrecht West. In de drie gemeentes zijn inmiddels ruim zeventig aangepaste sportmogelijkheden. Een groot en divers sportaanbod, dat ook is opgenomen in de Sportzoeker.

Meer informatie

Regioconsulent Sandra van Wijhe-Faase coördineert dit verband vanuit Sportservice provincie Utrecht. Mensen die woonachtig zijn in één van deze drie gemeentes en die advies willen over welke activiteit bij hen past, kunnen contact opnemen. Dit kan telefonisch: 030- 20 99 998 of via e-mail: svanwijhe@sportserviceprovincieutrecht.nl. Ook verenigingen, sportorganisaties en woonvoorzieningen kunnen met vragen op het gebied van aangepast sporten bij haar terecht.