HomeNieuwsStop met roken in Stoptober

Stop met roken in Stoptober

Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober! De vierde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken. De landelijke kick-off van Stoptober was vrijdag 8 september 2017 in Amsterdam en vanaf 1 oktober 2017 start de 28 dagen niet roken reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken doe je niet alleen
Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang dagelijkse je tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter en Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! Je leest er alles over op de website www.stoptober.nl en waar je je kunt inschrijven.

Stoptobercamper
De Stoptobercamper reist 28 dagen door heel Nederland om stoppers een hart onder de riem te steken en staat symbool voor de 28 dagen reis van de stopper. Op 19 september staat de camper van 10 uur tot 12 uur bij de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Medewerkers van GGD regio Utrecht, (huis)artsen en SportID zijn deze dag bij de camper aanwezig om eventuele vragen van stoppers te beantwoorden. Zij geven tips over stoppen met roken en delen promotiematerialen uit zoals polsbandjes, visitekaartjes en flyers om mensen te enthousiasmeren om mee te doen aan Stoptober.

Nieuw: Het Stophuis
Dit jaar is er voor het eerst een Stophuis. Vijftig Nederlanders laten zich vrijwillig vijf dagen en vijf nachten opsluiten in een kazerne in Grave. Deelnemers gaan samen de stop-uitdaging aan en hopen zoveel mogelijk rokers te inspireren ook te stoppen met roken. Dagelijks zendt de AVRO/TROS uit wat er allemaal in het Stophuis gebeurt. Ook is er een livestream zodat je elk moment van de dag kunt zien hoe het de stoppers vergaat. Kijk op de website www.zorgnu.nl van AVRO/TROS.

Meedoen aan Stoptober
Vanaf 8 september 2017 kun je je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en kun je gebruik maken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Zo kun je de Stoptober-app vanaf 28 september downloaden (met bewijs van inschrijving). De 28 dagen niet roken reis start vervolgens op 1 oktober.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.