HomeNieuwsSport- en Ontmoetingsdag bij Zorgboerderij Amstelkade

Sport- en Ontmoetingsdag bij Zorgboerderij Amstelkade

Alleen gaan bewegen of nieuwe mensen leren kennen kan soms uitdagend zijn. Vooral met een vast schema. Om enkele drempels hierin weg te nemen organiseerde Team Sportservice, in samenwerking met Reinaerde en stichting Prokkel, de Sport- en Ontmoetingsdag.

Op dinsdag 24 oktober verzamelden verschillende enthousiastelingen (en hun begeleiders) van Buurderij van Dam, Zorgboerderij Amstelkade (Reinaerde) en Zideris zich bij Amstelkade in Wilnis voor een avontuurlijke sportdag. Samen zorgden zij voor een bak gezelligheid en het maken van nieuwe connecties door samen laagdrempelig te bewegen.

Bij buurtsportcoaches Puck, Sanujo en Bart kwam iedereen volop in beweging tijdens de diamanten roof, stoelfit, movement memory, can jam en oud Hollandse spelletjes. Aan het einde van de dag kreeg iedereen een welverdiende medaille en wat lekkers van het restaurant. Een geslaagde middag!

Uniek Sporten

Veel mensen met een beperking vinden het moeilijk een sportactiviteit te vinden die bij ze past én ook nog eens in de buurt is. Een handig hulpmiddel is de sportzoeker op www.unieksporten.nl. Op dit online platform staat al het sportaanbod voor mensen met een beperking verzameld en zoek je gemakkelijk per gemeente op wat er te doen is.