HomeNieuwsGezocht: kids met autisme voor multisportgroep

Gezocht: kids met autisme voor multisportgroep

Foto van sportinstructeur John

“Mijn zoon heeft autisme en zou graag met andere leeftijdsgenootjes willen sporten. Ik gun het hem om vrienden te maken en een uitlaatklep te hebben”.

Deze hulpvraag kreeg Elzemieke van Empel, buurtsportcoach aangepast sporten in De Ronde Venen, van een moeder met een kind met autisme. Samen gingen ze aan de slag met deze hulpvraag. John Rooseman, eigenaar van J-Sports in Mijdrecht, werd bij het tweetal betrokken. Hij heeft ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme. Met zijn drieën bedachten ze een plan: een multisportgroep. De volgende stap is zoveel mogelijk aanmeldingen, zodat deze multisportgroep van start kan gaan.

Bij een multisportgroep komen verschillende sporten aan bod, bijvoorbeeld boksen, zumba of bootcamp. De groep krijgt van tevoren te weten welke sport er die keer beoefend gaat worden. Een multisportgroep geeft deze kinderen de mogelijkheid om meerdere sporten te ontdekken en gezellig in een groep met sporten aan de slag te gaan.

De lessen zullen plaatsvinden bij J-Sports, Industrieweg 27 te Mijdrecht. Startdatum, tijdstip, het aanbod sporten en de groepsindeling zullen gezamenlijk met de deelnemers (en ouders) worden bepaald.

John heeft er erg veel zin in om de multisportgroepen op te zetten, maar zonder voldoende aanmeldingen geen sportgroep. Team Sportservice De Ronde Venen zoekt daarom naar enthousiaste kinderen en jongeren met autisme die graag willen gaan sporten.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met buurtsportcoach aangepast sporten Elzemieke van Empel, via evanempel@teamsportservice.nl of 06-10979770.