HomeNieuwsMinder vervelen en meer bewegen op het schoolplein

Minder vervelen en meer bewegen op het schoolplein

Oudere kinderen die jongere kinderen tijdens pauzes op het schoolplein proactief en positief bezighouden met beweegspelletjes. Daar wil Sportservice provincie Utrecht in samenwerking met scholen in de provincie voor gaan! Binnen het project Move Mates leidt Sportservice kinderen uit groep 7 en 8 op tot speelpleincoaches. De leerlingen krijgen op die manier meer verantwoordelijkheid en zij dragen bij aan een positieve en gezellige sfeer op het schoolplein. Jongere kinderen zijn in beweging waardoor pesten uit verveling wordt tegengegaan. Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat FC Utrecht supporter is van Move Mates.

Opleiding Move Mates

“Kinderen uit de hogere groepen mogen zelf bepalen of ze speelpleincoach willen worden”, vertelt Jorrit Hansen van Sportservice provincie Utrecht. “Daarna gaan ze een opleidingstraject in, waarbij we hen met theorie en praktijk ondersteunen in hun nieuwe rol. Aan de hand van speelpleinkaarten leren ze spelletjes en sportactiviteiten te geven aan jongere kinderen. Uiteraard gesteund door aanwezige leerkrachten en overblijfouders. De beloning voor de speelpleincoaches zijn een certificaat en, zo weten we uit ervaring, veel waardering van de jongere kinderen. We zien het zelfvertrouwen daardoor groeien. Bovendien maken ze op jeugdige leeftijd kennis met vrijwilligerswerk, iets wat op latere leeftijd in de maatschappij nog van pas komt.”

Meer informatie

Het volledige project staat uitgelegd op www.movemates.nl. Gemeenten of scholen die meer willen weten of interesse hebben in het traject kunnen contact opnemen met Jorrit Hansen via telefoonnummer 030 209 99 99 of e-mailadres jhansen@sportservice.nl.