HomeNieuwsWe hebben meer Grote Mensen nodig

We hebben meer Grote Mensen nodig

Laure Montanus is benoemd als Groot Mens van gemeente De Ronde Venen. Als gymdocent van OBS Willespoort en beleidsmedewerker Sport levert zij namelijk een belangrijke bijdrage aan het gezonder maken van de leefomgeving van kinderen en jongeren in De Ronde Venen. We hebben meer Grote Mensen zoals Laure nodig!

Week voor de Gezonde Jeugd

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (12 t/m 17 juni) vragen JOGG-gemeenten door heel het land aandacht voor een toekomst waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er meer Grote Mensen nodig.

Wat is een Groot Mens?

Een Groot Mens is iemand die ervoor zorgt dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Bijvoorbeeld een leerkracht van een basisschool die schoolfruit heeft ingevoerd, een vrijwilliger van een sportvereniging die ervoor heeft gezorgd dat het sportpark rookvrij is of de buurvrouw die altijd de troep in de speelplein opruimt zodat kinderen veilig kunnen spelen.

Meer Grote Mensen

Hoe meer Grote Mensen, hoe dichter we bij een gezonde leefomgeving voor de jeugd komen. De Grote Mensen campagne van JOGG roept daarom alle mensen die werken en leven in de omgeving van het kind op om die omgevingen gezonder te maken. Wat kan jij doen?

Activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd worden activiteiten georganiseerd waarbij aandacht is voor de gezonde leefomgeving van de jeugd. Op woensdag 14 juni, organiseert de gemeente samen met Team Sportservice en het jongerenwerk van Tympaan – de Baat, activiteiten op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom van 15.00 tot 17.00 uur. Deze activiteiten zijn gratis, inschrijven is niet nodig.

JOGG – Samen maken we gezond gewoon

JOGG bouwt aan een lokaal, landelijk en internationaal netwerk en wil een maatschappij, waarin het uitgangspunt ‘gezond leven’ is. Een samenleving die niet alleen de verantwoordelijkheid legt bij het individu, maar collectief een gezonde manier van leven mogelijk maakt. Om dit te bereiken maakt JOGG de fysieke en sociale omgeving waarin de jeugd opgroeit gezonder. Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd.