HomeNieuwsLeuke zwemdag voor mensen met een beperking in Mijdrecht

Leuke zwemdag voor mensen met een beperking in Mijdrecht

In de Kerstvakantie hebben vijftien mensen een beperking met negen zwemgenoten deelgenomen aan de Familiezwedag in Mijdrecht. Zwembad Optisport De Ronde Venen en Team Sportservice De Ronde Venen organiseerden deze dag in opdracht van de gemeente. De deelnemers konden in het Veenweidebad meedoen aan diverse activiteiten, zoals aquarobics, en vrij zwemmen. Ook kon informatie worden ingewonnen bij zwemvereniging De Ronde Venen. Hoofd zwemzaken Co Compier van het zwembad onderzoekt naar aanleiding van deze dag of het mogelijk is een structurele activiteit aan te bieden aan deze doelgroep.

Zwemdag

“De deelnemers reageerden enthousiast op deze dag, maar gaven tevens aan wat er beter kan in het bad voor mensen met een beperking. Wat dat betreft was dit ook een nuttige dag”, vertelt Elzemieke van Empel van Sportservice De Ronde Venen. “Het zwembad gaat daarmee aan de slag. Zij vinden het, net als wij, belangrijk dat deze doelgroep zoveel mogelijk beweegt. En dat er in Mijdrecht ook de kans is om dat in het zwembadwater te doen.”

Meer informatie

Voor meer informatie over deze of andere activiteiten voor mensen met een beperking kan contact worden opgenomen met Elzemieke van Empel via telefoonnummer 030 209 99 98 of e-mailadres evanempel@teamsportservice.nl.