HomeNieuwsLeren kajakken in het Veenweidebad

Leren kajakken in het Veenweidebad

Kanovereniging De Ronde Venen geeft je de kans om kennis te maken met de kanosport. U kunt tijdens een clinic ervaring opdoen met het kajakken. Niet in het koude water buiten, maar in een verwarmd zwembad. Het oefenen vindt plaats onder ideale omstandigheden en onder begeleiding van een instructeur. Iedereen is welkom. Belangstellenden van buiten de club kunnen zich ook aanmelden. De trainingen starten in oktober en vallen samen met Oktober Actief.

Samen leren kajakken De zwembadtraining is een 1e aanzet om te leren kanovaren. Het oefenen vindt plaats in een ontspannen sfeer en wordt door de leden van de club begeleid. Tijdens de training staat het plezier voorop. KVDRV leert de beginners onder meer op welke wijze ze het beste kunnen in- en uitstappen, wat de juiste zithouding is en wat een efficiënte peddelslag. Naast de bootgewenning is er voor de meer ervaren deelnemers ruimte om onder begeleiding technieken voor gevorderden te oefenen, zoals steunslagen en het eskimoteren (zonder hulp van anderen weer bovenkomen als je bent omgeslagen). Dit alles in een tempo dat past bij de deelnemer van de training. Ook de cursisten onderling stimuleren elkaar hierbij.

Smaak te pakken?

Voor de deelnemers die de smaak te pakken hebben gekregen, is er in het voorjaar de mogelijkheid om op de wateren in en rond Vinkeveen nog meer ervaring op te doen. Deze activiteiten op vlakwater vinden voor volwassenen op de woensdagavond plaats en voor jeugd/jongeren op de zaterdagochtend. Voor informatie: www.kvdrv.nl en Facebook-pagina Kano-Vereniging-de-Ronde-Venen.

Aanmelden

Met de Oktober Actiefpas kan men gratis aan één les deelnemen. De vereniging zorgt voor het materiaal. De training is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen. De training (5 lessen) wordt op een zaterdagmiddag in de maanden oktober en november gegeven. De eerste cursusdag is 29 oktober en de laatste 26 november. De oefentijd is van 16.00 tot en met 17.00 uur in het Veenweidebad. De vergoeding voor deelname aan alle lessen bedraagt in totaal 50 euro (bij eerste les te voldoen). Ook kan men kiezen voor een losse les. Per losse les zijn de kosten 12,50 euro. Cursisten kunnen zich aanmelden via e-mail: jeugd@kvdrv.nl.