HomeNieuwsLeerlingen uit groep 7 begeleiden spelletjes op schoolplein

Leerlingen uit groep 7 begeleiden spelletjes op schoolplein

Kinderen van De Eendracht

In De Ronde Venen zijn nieuwe speelpleincoaches actief. Dit zijn basisscholieren uit groep 7 die in de pauze spelletjes begeleiden voor schoolgenoten. Deze kinderen zijn de afgelopen weken opgeleid door een buurtsportcoach van Team Sportservice De Ronde Venen. Dit gebeurde in het kader van Move Mates. De deelnemende scholen waren de Driehuisschool, de Windroos, de Eendracht en de Piet Mondriaan. De groep 7-leerlingen mochten zelf bepalen of ze zich wilden laten opleiden. Ze krijgen daardoor meer verantwoordelijkheid, vermaken in de pauze kinderen uit verschillende klassen en helpen de sfeer op het plein goed te houden.

Waardering en sociale groei
“De kinderen uit groep 7 hebben een opleidingstraject gevolgd, waarbij we hen met theorie en praktijk ondersteunden in hun nieuwe rol”, vertelt projectleider Jorrit Hansen van Team Sportservice. “Aan de hand van onze buurtsportcoaches gingen ze daadwerkelijk aan de slag op het plein. Sinds kort doen ze dit zelfstandig in groepjes van drie. Buiten een welverdiend certificaat, krijgen de leerlingen waardering van kinderen uit andere klassen en zijn ze sociaal enorm gegroeid. Ze begrijpen nu wat het inhoudt om voor een groep iets uit te leggen en orde te handhaven. Dit doen ze vol zelfvertrouwen.”

Meer informatie
Het volledige project staat uitgelegd op www.movemates.nl. Ook is daar een filmpje te vinden, waarin Move Mates van A tot Z wordt uitgelegd. Gemeenten of scholen die meer willen weten of interesse hebben in het traject kunnen contact opnemen met Jorrit Hansen via telefoonnummer 0347 – 77 87 88 of e-mailadres jhansen@sportservicenederland.nl.