HomeNieuwsKinderen sluitende Fit4Kids dansend af

Kinderen sluitende Fit4Kids dansend af

Het leefstijlproject Fit4Kids is voorbij. Kinderen van de drie deelnemende basisscholen in De Ronde Venen hebben de afgelopen tien weken hun stinkende best gedaan om zoveel mogelijk stempels te verzamelen in hun Fit4Kids-paspoort of ID-kaart. De kinderen van Ichthus Baambrugge, De Windroos Mijdrecht en Kids College Wilnis verdienden stempels door gezond en/of sportief gedrag. Halverwege het project kregen alle kinderen een Fit4Kids-bidon om water drinken te bevorderen. Het doel van Fit4Kids is kinderen bewust maken van het belang van gezonde voeding en meer bewegen. Het project werd georganiseerd door Sportservice De Ronde Venen in opdracht van de gemeente.

Afsluiting

Op elke school stond een mooi gezelschap klaar om de kinderen te complimenteren met hun goede inzet en ze de afsluiting te bieden die ze verdienden. Sportambtenaar Bas Bokkes, dansdocente Joyce Aarsman, mascotte Sprinter en de medewerkers van Sportservice De Ronde Venen bezochten verschillende scholen. Daar werden met een afsluitende dans te laatste stempels verdiend en nog een aantal verrassingen uitgedeeld. Zo kregen alle scholen een Fit4Kids-certificaat, dat op een mooi plekje kon worden opgehangen. Kinderen die voldoende stempels hadden verzameld maakten kans op een sportieve verrassing (een Fit4Kids-tas vol sportief materiaal).

Rol sportverenigingen

Binnen het project werd veel samengewerkt met lokale sportverenigingen. Dit kwam met name terug in de organisatie van clinics in de gymles, buurtsportcursussen en aanwezigheid tijdens de kick-offs en de afsluiting van Fit4Kids. Sportverenigingen konden deze mogelijkheden aangrijpen om zichzelf te profileren bij een brede doelgroep.

Meer informatie

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Anouk Steerneman van Sportservice Vianen via telefoonnummer 0347-778788 of e-mailadres anouk.steerneman@sportserviceprovincieutrecht.nl.