HomeNieuwsKinderen Molenland, Hoflandschool en Vlinderbos sluiten Fit4Kids sportief af

Kinderen Molenland, Hoflandschool en Vlinderbos sluiten Fit4Kids sportief af

Het leefstijlproject Fit4Kids is voorbij. Kinderen van de drie deelnemende basisscholen in De Ronde Venen hebben de afgelopen tien weken hun stinkende best gedaan om zoveel mogelijk stempels te verzamelen in hun Fit4Kids-paspoort of ID-kaart. De kinderen van De Molenland (Mijdrecht), De Hoflandschool (Mijdrecht) en de Vlinderbos (Wilnis) verdienden stempels door gezond en/of sportief gedrag. Onder de kinderen met de meeste stempels werden sportieve verrassingen verloot. Deze kregen ze tijdens de schoolgebonden afsluitingen. Sportservice De Ronde Venen organiseert Fit4Kids om kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding en meer bewegen.

Afsluiting

De afsluiting van Fit4Kids was op elke school een groot feest. Op De Molenland maakte een Fit4Kids-estaffette deel uit van de jaarlijkse sportdag. Op de Hoflandschool werd een sportieve en creatieve middag georganiseerd met verschillende onderdelen. Hier kwam wethouder Alberta Schuurs-Jensema van onder meer sport en onderwijs een kijkje nemen en de kinderen complimenteren met hun gezonde gedrag. Op De Vlinderbos werd een gezonde quiz gespeeld en een afsluitende dans gedaan.

Rol sportverenigingen

Tien weken geleden waren op alle scholen al kick-offs, waarna de kinderen met de meesters en juffen aan de slag gingen met de thema’s beweging en gezonde voeding. Sportservice De Ronde Venen stimuleerde de kinderen onder meer door ze Fit4Kids-bidons te geven, activiteiten in de pauze te organiseren en sportaanbieders uit De Ronde Venen te mobiliseren clinics te geven.