HomeNieuwsKinderen dankzij Fit4Kids aan de slag met gezonde leefstijl

Kinderen dankzij Fit4Kids aan de slag met gezonde leefstijl

De komende weken gaan de kinderen van drie basisscholen in De Ronde Venen aan de slag met een gezonde leefstijl. Ze doen dat binnen het project Fit4Kids, dat Sportservice De Ronde Venen organiseert in opdracht van de gemeente. Wethouder Alberta Schuurs – Jensema opende maandag 10 april het project bij basisschool Ichthus in Baambrugge. Zij werd hierbij geassisteerd door mascotte Sprinter. De andere deelnemende scholen, Kids College in Wilnis en de Windroos in Mijdrecht, openden het project al eerder.

Opening

Tijdens de opening benadrukte wethouder Schuurs – Jensema het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. Zo vroeg ze de kinderen of ze goed hadden ontbeten, omdat dit heel belangrijk is. Daarna kreeg elke leerling zijn of haar eigen Fit4Kids-paspoort. In dit paspoort kunnen ze tien weken lang stempels verdienen door gezond te leven. Bijvoorbeeld door lopend of fietsend naar school te komen, fruit te eten, water te drinken en mee te doen aan sportactiviteiten buiten schooltijd. Kinderen met voldoende stempels maken tijdens de schoolgebonden afsluiting kans op een sportieve prijs.

Beweegkliko en lesmethode

“Tijdens Fit4Kids organiseren wij allerlei activiteiten die ondersteunend zijn aan het project en gaan de scholen aan de slag met het lespakket Lekker Fit”, vertelt projectleider Anouk Steerneman van Sportservice De Ronde Venen. “Deze kick-off gaf voldoende motivatie om aan de slag te gaan. En dankzij de openingsdans van Joyce Aarsman hebben de kinderen hun eerste stempel al verdiend!”