HomeNieuwsEllis van der Weerden nieuwe directeur Sportservice Nederland

Ellis van der Weerden nieuwe directeur Sportservice Nederland

Het bestuur van de Stichting Sportservice Nederland heeft Ellis van der Weerden benoemd tot nieuwe algemeen directeur. Zij heeft op 1 juni 2015 Henk Uildriks opgevolgd, die met pensioen gaat. Henk Uildriks is 37 jaar in dienst geweest van (de voorloper van) Sportservice. Onder zijn leiding groeide de organisatie uit van 0 tot 175 personeelsleden en van 1 naar 16 werklocaties.

Ellis van der Weerden (1965) heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze heeft ruime (internationale) ervaring als hoofd inkoop, verkoopleider en directeur bij diverse bedrijven in de papierindustrie. In de sportwereld, inclusief de verenigingen, politiek en de overheid, heeft zij haar weg gevonden in de zeven jaar dat zij directeur was van de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam.

Henk Uildriks gaat er vanuit dat hij Sportservice Nederland in goede handen achter laat. Hij noemt Ellis “een topvrouw in een topfunctie”. Ook Ellis kijkt met vertrouwen naar de toekomst “Henk heeft een prachtige solide organisatie opgebouwd, waar veel kennis en expertise aanwezig is. Ik zie er met plezier naar uit met een organisatie als deze, de toekomstige maatschappelijke uitdagingen deskundig en flexibel aan te gaan.”

Als algemeen directeur van Sportservice Nederland is Ellis van der Weerden tevens directeur van de onderliggende organisaties Sportservice Noord-Holland, Sportservice Zuid-Holland, Sportservice provincie Utrecht, Sportkader Nederland, Jeugdsportfonds Noord-Holland en Jeugdsportfonds Utrecht.