HomeNieuwsDoortrappen in De Ronde Venen: info-avond 22 april

Doortrappen in De Ronde Venen: info-avond 22 april

doortrappen ronde venen

Ook in gemeente De Ronde Venen gaat Doortrappen van start, met steun vanuit de provincie Utrecht. Met Doortrappen wordt beoogd ouderen zo lang mogelijk fit en veilig te laten fietsen. Op het moment dat je je fit voelt en een gezonde spierkracht hebt, beschik je over een betere balans en reactievermogen in het verkeer. Veilig fietsen en fit zijn gaan dus hand in hand.

Veilig en fit blijven fietsen

Bij het ouder worden kunnen er meer uitdagingen ontstaan m.b.t. onze gezondheid, waardoor je meer risico’s in het verkeer loopt. Met Doortrappen besteden we aandacht aan deze onderwerpen. Dit doen we met behulp van professionals op gebied van gezondheid en veiligheid. Fietsen is daarbij niet alleen een gezonde bezigheid, maar geeft ook leuke, sociale contacten. Ook hierin voorziet het programma van Doortrappen met mooie, gezellige en zo veilig mogelijke fietsroutes.

Online training Doortrappen voor professionals 22 april

Iedere Doortrap gemeente stelt een team van professionals samen om Doortrappen mogelijk te maken. Zo ook gemeente De Ronde Venen. Denk hierbij aan sport-, welzijns- en zorgprofessionals. Ben jij zo’n professional en steun jij graag met jouw specialisme ons motto veiliger fietsen tot je 100e? Volg dan donderdagavond 22 april van 19:30 uur – 21:OO uur de online training van Doortrappen. Meld je aan of vraag meer informatie op via: mevrouw Jos Kooijman, proj@seniorsportiefactiefdrv.nl.

Doortrap activiteiten dit voorjaar

De eerste Doortrap acitiviteiten staan gepland. Neem hier een kijkje voor de actuele agenda.