HomeNieuwsDeelnemers ROVAS halen meer uit hun rolstoel

Deelnemers ROVAS halen meer uit hun rolstoel

Sportservice provincie Utrecht organiseerde in de afgelopen periode weer een training Rolstoelvaardigheid en Sport (Rovas). Woensdag 11 januari vond de afsluitende les van deze training plaats in revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Het doel was om deelnemers vertrouwder te maken met hun rolstoel en het nieuwe vaardigheden te leren. Zo leerden ze verschillende technieken om bijvoorbeeld een verhoging op te komen of te draaien.

Training

De cursus bestond deze keer uit vier lesavonden van twee uur, waarin naast één uur rolstoelvaardigheid een rolstoelsport werd gedaan. Trainers van de Brediusrollers uit Woerden (rolstoelhockey), BV Veenshuttle uit Mijdrecht (rolstoelbadminton) en SC Antilope uit Utrecht (rolstoelbasketbal) verzorgden een gastles. Woensdag 11 januari staat een gasttraining van CSV uit Castricum / Nederlands team (rolstoelhandbal) op het programma.

Meer informatie of interesse

Wilt u meer informatie of heeft u ook interesse in deze Rovas-trainingen? Dan kan contact worden opgenomen met consulent Sandra van Wijhe-Faase van Sportservice provincie Utrecht. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 030 – 209 99 98 en e-mailadres svanwijhe@teamsportservice.nl.