HomeNieuwsCNS Abcoude in de prijzen met Cool Factor School Battle

CNS Abcoude in de prijzen met Cool Factor School Battle

De kinderen uit groep 6 van basisschool CNS Abcoude gaan 27 mei op een geheel verzorgd schoolreisje naar Center Parcs. Dat is de beloning voor hun deelname aan de Cool Factor School Battle. Binnen deze lesmethode van Talentboek en Sportservice Nederland, waar Sportservice De Ronde Venen onderdeel van uitmaakt, leerden kinderen over samenwerking, talentontwikkeling en bewegen. Vervolgens gingen ze deze kwaliteiten inzetten om een nieuwe sport te bedenken. Het door de kinderen ontwikkelde catchball kreeg genoeg stemmen om in de top zes van Nederland te eindigen en daarmee het schoolreisje te winnen.

Catchball

Tijdens de Cool Factor School Battle gingen leerlingen uit groepen 6 van verschillende basisscholen aan de slag met het maken van een plan om de klas fitter te krijgen, onderzochten ze welke (sportieve) talenten ze zelf hebben en verzonnen ze een geheel nieuwe sport of (beweeg)activiteit. De kinderen uit groep 6 van het CNS kwamen tot catchball. Dit is een balspel op skeelers, waarbij één speler per team een helm met een emmertje erop draagt. De kunst is om de bal in het emmertje van je teamgenoot te krijgen, terwijl de tegenstander dat onmogelijk probeert te maken.

Bokaal

De klassen van de zes populairste en coolste sportieve activiteiten strijden 27 mei in een park van Center Parcs om de Cool Factor Bokaal met verschillende activiteiten als boogschieten en klimmen. Dit zijn naast het CNS: de Paulus uit Castricum, De Griffel uit Zeist en drie groepen 6 van Het Spectrum uit Hoorn. Margo van Keulen van het CNS is enthousiast over de lesmethode: “Het is mij opgevallen dat kinderen enorm betrokken en enthousiast waren. Ze hebben veel geleerd over samenwerken en hun talenten. Sinds we met de Cool Factor School Battle zijn begonnen, spraken ze nergens anders meer over!”

Komend schooljaar

Ook voor schooljaar 2016/2017 wordt het voor scholen mogelijk om deel te nemen aan de Cool Factor School Battle. De scholen uit De Ronde Venen worden daarvoor benaderd via sportconsulent Jorrit Hansen van Sportservice De Ronde Venen.