HomeNieuwsClinic badminton tijdens rolstoelvaardigheidstraining

Clinic badminton tijdens rolstoelvaardigheidstraining

Voor rolstoelers is het belangrijk om hun rolstoel goed te kunnen hanteren en onder controle te hebben. Daarom organiseert Sportservice provincie Utrecht i.s.m. KJ-projects in revalidatie centrum De Hoogstraat in Utrecht rolstoelvaardigheidstrainingen. Deze cursus bestaat uit vier lesavonden. Om naast de vrij zware lesstof de rolstoelers ook in aanraking te brengen met de mogelijkheden om te sporten geeft iedere week een andere sportaanbieder een clinic. Badminton vereniging Veenshuttle heeft dit met twee van haar rolstoelers op 7 december gedaan.

Hanno, reeds 6 jaar lid, en Isabelle, pas twee maanden lid, hebben de deelnemers laten zien dat badminton een prima sport is die in een rolstoel gespeeld kan worden. De deelnemers kregen allemaal een racket en enige basisuitleg hoe men het eenvoudigst kan slaan. Vooral het opslaan vergt enige hand-oog-coördinatie, maar ging bij de meesten al snel heel goed. Daarna werd vooral geoefend om elkaar zo hoog mogelijk de shuttle netjes aan te spelen.

Tot slot nog een korte demo van Hanno en Isabelle om te laten zien dat men na enige oefening ook tot een echte wedstrijd kan komen. Een zeer nuttige avond voor de enthousiaste deelnemers waarvan enkelen direct vroegen of er een rolstoelbadmintonvereniging in hun buurt is. Voor rolstoelers uit De Ronde Venen en omgeving is dit dus bij Badmintonvereniging Veenshuttle iedere donderdag avond vanaf 20.00 uur in sporthal De Phoenix in Mijdrecht. Meer informatie: www.veenshuttle.nl.