HomeNieuwsBewegen? Een avondlockdown houd ons niet tegen!

Bewegen? Een avondlockdown houd ons niet tegen!

De avondlockdown maakt het voor sommige mensen lastiger om in beweging te blijven. Bewegen hoeft echter helemaal niet zo lastig te zijn. Aangezien een actieve leefstijl niet alleen goed is voor de fitheid maar ook voor een positieve mindset, delen wij graag watideeën over hoe je op laagdrempelige manier actief bezig kunt blijven.

Zet de wekker een uurtje eerder

Allereerst kan je bewegen voordat je aan je werk begint. Zet de wekker een uurtje eerder, maak een afspraak bij de sportschool, ga zelf een stuk hardlopen/fietsen of maak een wandeling. Daarnaast zijn via Youtube veel online workouts te vinden. Dit varieert van yoga tot bootcamp, dus online is er voor ieder wat wils. Een ander bijkomend voordeel: het is gratis!

Beweeg onder werktijd

Doordat we geen georganiseerde sport mogen beoefenen na 17.00 uur en zoveel mogelijk thuis werken, zou een werkgever de mogelijkheid moeten bieden om tijdens werktijd te sporten. Blok bijvoorbeeld een uur pauze en maak een afspraak bij de sportschool of trek je handloopkleren aan. Naast dat je meteen je dagelijkse portie beweging hebt gehad, is het ook een effectieve pauze van je werk. Je kunt daarna meer gefocust verder.

Beweeg samen

Tot slot is het nog steeds mogelijk om ’s avonds te sporten. Dit mag alleen niet in een georganiseerde vorm. Op 1,5 meter afstand kan je met je sportmaatje wandelen, fietsen of bootcampen. Je kunt je sportmaatje ook vragen om samen vanuit huis een workout te doen. Samen bewegen is gezelliger en een goede motivatie.

Gratis beweegadvies

Hopelijk heb je wat aan de bovenstaande beweegtips. Vind je het lastig om in beweging te komen? Neem dan voor gratis beweegadvies contact op met buurtsportcoach Luuk, via lfugers@teamsportservice.nl