HomeNieuwsBasisscholieren ontvangen kennismakingsaanbod sportactiviteiten

Basisscholieren ontvangen kennismakingsaanbod sportactiviteiten

Dit voorjaar kunnen kinderen van alle basisscholen in gemeente De Ronde Venen weer meedoen met Kies je Sport. Met dit project kunnen kinderen kennismaken met verschillende sporten. Er worden meer dan 35 sportkennismakingscursussen bij verschillende sportaanbieders aangeboden. Zo maken ze dus niet alleen kennis met de sport, maar ook met de sportaanbieder zelf. Als dit bevalt, kunnen ze lid worden. Kinderen kunnen zich tot 4 maart aanmelden via deze link.

Boekje

Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 in de gemeente De Ronde Venen hebben via school het Kies je Sport-boekje met daarin een overzicht van alle sporten ontvangen of krijgen dat binnen een week. Hieruit kiezen zij zelf een sport waarvan zij een cursus van drie tot vijf trainingen willen volgen. Na de sluitingstermijn ontvangen ze een bevestiging met meer informatie over de cursus. In het aanbod zijn dit jaar onder meer badminton, kickboksen, scouting en zeilen opgenomen. Kinderen uit de gemeente De Ronde Venen die buiten de gemeente naar school gaan kunnen op de beginpagina van deze website het boekje downloaden. Op de website staat ook een aantal extra cursussen dat niet in het boekje is vermeld, zoals basketbal en freerunning.

Succesvol project

Kies je Sport is een sportstimuleringsproject dat wordt aangeboden door gemeente De Ronde Venen en wordt uitgevoerd door Sportservice De Ronde Venen. De afgelopen jaren is dit project uitgegroeid is tot een groot succes. Het aantal kinderen dat jaarlijks kennismaakt met een sport ligt boven de vijfhonderd.