HomeNieuwsAangepaste sportdag in gemeente De Ronde Venen

Aangepaste sportdag in gemeente De Ronde Venen

Aangepaste sportdag 2018

Woon jij in gemeente De Ronde Venen of omgeving, heb je een beperking en/of chronische aandoening en wil je graag meer bewegen? Kom dan op zaterdag 13 april naar Sporthal Laco de Phoenix in Mijdrecht! Daar organiseert Team Sportservice provincie Utrecht in samenwerking met gemeente De Ronde Venen een aangepaste sportdag.

Sporten is voor iedereen!

Elzemieke van Empel, consulent aangepast sporten bij Team Sportservice provincie Utrecht, roept iedereen met een beperking en/of chronische aandoening op om zich aan te melden voor de sportdag: “Sporten is gezond én het verrijkt je sociale leven. Voor mensen met een beperking is het soms lastig de juiste sport te vinden, maar er is veel meer mogelijk dan in eerste instantie vaak wordt gedacht! Daarom organiseren we regelmatig dit soort events. Deelnemers kunnen meerdere sporten uitproberen en zo ontdekken wat bij ze past. Vorig jaar is naar aanleiding van de sportdag 80% van de deelnemers gaan sporten bij één van de aanbieders.”

Clinics van lokale sportaanbieders

Tussen 10.00 en 13.00 uur kunnen kinderen, jongeren, volwassenen én 60-plussers met een beperking verschillende clinics volgen van lokale sportverenigingen. Er staat onder andere judo, (rolstoel)tennis en freerunning op het programma.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot 8 april 2019 aanmelden via de button op de homepage.