HomeNieuwsVeel aangepast sportaanbod in Nationale Sportweek

Veel aangepast sportaanbod in Nationale Sportweek

Dit jaar vindt de Nationale Sportweek plaats van 9 tot en met 17 september! Tijdens de Nationale Sportweek wordt extra aandacht besteed aan sporten en bewegen, óók voor mensen met een beperking (visueel, auditief, lichamelijk en / of verstandelijk), een stoornis in het autismespectrum of chronische aandoening. Zij kunnen in en rondom de Nationale Sportweek kennismaken met diverse activiteiten bij een sportaanbieder in de buurt.

Proeflessen
Organisaties en verenigingen met een aangepast aanbod uit De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden bieden de mogelijkheid om gratis of tegen een gereduceerd tarief deel te nemen aan hun activiteit. Onder meer aikido, boogschieten, dansen, handbal, yoga en allerlei andere vormen van bewegen worden aangeboden. Het complete aanbod vindt u door hier te klikken.

Regionaal Samenwerkingsverband
De gemeentes De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden vormen op het gebied van aangepast sporten het Samenwerkingsverband Utrecht-West. In de drie gemeentes zijn inmiddels 130 aangepaste sportmogelijkheden. Een groot en divers sportaanbod.

Meer informatie
Regioconsulent Sandra van Wijhe-Faase coördineert dit verband vanuit Sportservice provincie Utrecht. Mensen die woonachtig zijn in één van deze drie gemeentes en die advies willen over welke activiteit bij hen past, kunnen contact opnemen. Dit kan telefonisch: 030- 20 99 998 of via e-mail: sandra.van.wijhe@sportserviceprovincieutrecht.nl. Ook verenigingen, sportorganisaties en woonvoorzieningen kunnen met vragen op het gebied van aangepast sporten bij haar terecht.