HomeVoor jouVolwassenenLeefstijlloket

Leefstijlloket

Wil jij ook advies op gebied van gezonde leefstijl? Kom dan naar het (gratis) Leefstijlloket in Amsterdam West. Vanaf oktober 2022 iedere woensdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur op de Spaarndammerstraat 73hs.

Wat is het Leefstijlloket?

Buurtsportcoach Wilma Raijmakers gaat met jou in gesprek over gezonde leefstijl. Aan de hand van het Leefstijlroer kijken we naar verbeterpunten op gebied van gezonde leefstijl. We bespreken de persoonlijke wensen en gaan samen op zoek naar een passende beweeg- of sportactiviteiten.

Het leefstijlloket West start begin oktober 2022 met inloopspreekuren (woensdag ochtend 9 tot 12 uur). De inloopspreekuren zijn gratis toegankelijk voor alle inwoners uit de wijk met vragen over bewegen en gezonde leefstijl.

Ook als je je eenzaam voelt, dementie hebt of juist een mantelzorger bent ben je welkom om langs te komen tijdens het inloopspreekuur. Samen kijken we naar passend aanbod.

 

Het begeleidingstraject ziet er als volgt uit:

  • Een persoonlijk adviesgesprek
  • Samen een passende beweeg- of sportactiviteit uitzoeken, bijvoorbeeld bij een vereniging, individueel of in een maatjes structuur
  • Informeren over zorgtrajecten zoals de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) indien van toepassing
  • Verwijzen naar passend aanbod vanuit het Leefstijlroer

Informatie & contact, mail naar: Leefstijlwest@teamsportservice.nl

 

Locatie Leefstijlloket West
Huisartsenpraktijk Spaarndammerbuurt
Spaarndammerstraat 73hs
1013 TS Amsterdam

 

Wilma: “Als buurtsportcoach Gezonde Leefstijl ben ik het centrale informatiepunt in de wijk op het gebied van gezonde leefstijl en bewegen. Ik vervul de schakelfunctie tussen inwoners en professionals en breng vraag en aanbod dichter bij elkaar. De buurtbewoners krijgen zo een beter beeld van de mogelijkheden in de buurt. Op deze manier kan iedereen eenvoudig en laagdrempelig een betere leefstijl bereiken en – onnodige – inzet van zorg kan worden voorkomen.”