HomeNieuwsTSA op de NextGen Games

TSA op de NextGen Games

NextGen Scholentoernooi

Het weekend van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei stond in het teken van de achtste editie van de NextGen Games. Ook dit jaar werd het driedaagse sportfestival gehouden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het evenement staat in het teken van de sportwereld en de generatie van de toekomst. Dit jaar organiseerden wij twee toffe activiteiten op de vrijdag. Benieuwd naar wat wij hebben gedaan?

Scholentoernooi

Wij trapten de dag af met het scholenvoetbaltoernooi. Het grote grasveld in het midden van het stadion werd opgesplitst in kleine speelvelden. Elk uur ontvingen wij twee klassen die vervolgens door hun begeleiders werden opgedeeld in gemengde teams. Er zijn door maar liefst 280 kinderen partijtjes gespeeld! Met dank aan de super scheidsrechters zijn alle partijtjes in goede banen verlopen.

NextGen Scholentoernooi

Meidenvoetbal

De middag werd van 16:00 tot 19:00 gevuld door het meidenvoetbaltoernooi. Twaalf teams binnen twee leeftijdscategorieën gingen de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde beker. De competitie winnaars en het sportiefste team maakten kans op deze beker. Iedereen ging naar huis met een mooie medaille en een goodybag. Met een opkomst van ongeveer 100 meiden was ook dit toernooi een groot succes.

Meidenvoetbal toernooi NextGen

NextGen Weekend

Naast het scholen en meidentoernooi maakten de schoolkinderen kennis met sporten van de toekomst. Zo gingen zij bijvoorbeeld  freerunnen, bmx’en en oefenen met calisthenics.

Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei was het stadion wederom gratis geopend voor bezoekers om zich in de toekomst van sport te wanen. Daarnaast verzamelden zondag 26 mei dames onder 15 talenten zich voor de derde editie van de NextGen Women’s Series. Dit toernooi creëert een platform voor de volgende generatie in het vrouwen voetbal. Daarnaast werd het toernooi gespeeld op een half veld en met nieuwe regels. Denk hierbij aan een selfpass in plaats van een ingooi en shootouts in plaats van strafschoppen.

Benieuwd naar alle activiteiten die hebben plaats gevonden? Neem dan een kijkje in het programma.

Foto’s

Wij waren natuurlijk aanwezig om dit mooie evenement vast te leggen op beeld. Laat je meenemen in de sfeer van het weekend en wie weet zien we je volgend jaar!