HomeNieuwsSport en Samenleving Podcast #12

Sport en Samenleving Podcast #12

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Houd sport & bewegen op de politieke agenda

 

Speciaal voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 brengen we een extra editie van de podcast Sport & Samenleving uit. Om te laten zien wat sport en bewegen allemaal teweeg brengt in een gemeente. Presentator Lennart Booij spreekt hierover met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, beleidsmedewerker van het Ministerie van VWS Elvira Stinissen en Michiel Lems beleidsadviseur sport bij gemeente Haarlem en Zandvoort.

Aan bod komt waarom het zo belangrijk is sport en bewegen op te nemen in het lokale partijprogramma en welke kansen er in de gemeente liggen om de kracht van sport en bewegen optimaal te benutten. Om zo maatschappelijke winst op meerdere beleidsterrein te boeken en zorgkosten te besparen. In het bijzonder bespreekt Lennart met de gasten de belangrijke rol van de buurtsportcoach en (lokale) sportakkoorden. Zowel vanuit een wetenschappelijk, landelijk als lokaal perspectief.

Ben je na het luisteren geïnspireerd en wil je meer weten over de kansen die er liggen. Bekijk dan ook de factsheet benut Sport en bewegen in uw verkiezingsprogramma 2022.

 

Luister de podcast via je favoriete app:

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps:

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Holland.