HomeNieuwsOldStars walking handball van start bij SV Vriendschap

OldStars walking handball van start bij SV Vriendschap

Het sportpark aan de Meteorenweg is versierd met ballonnen en er klinkt vrolijke muziek uit een speakers. Op het veld staan een tiental deelnemers van de clinic ‘Walking Handball’. Het plezier straalt van hun gezichten. Onder de professionele leiding van Leon van Schie, oud-handbalinternational worden er veel afwisselende spelvormen gedaan. Ook wordt er gebruik gemaakt van veel verschillend spelmateriaal, zoals frisbees en verschillende soorten ballen.

Afgelopen zaterdag 15 augustus werd de officiële kick-off van OldStars walking handball gehouden. De organisatie lag in de handen van SV Vriendschap samen met het Nationaal Ouderenfonds, Team Sportservice Amsterdam en NHV. OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, maar er wordt wel gespeeld met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor 55+’ers die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

Rebecca van Ewijk van SV Vriendschap licht toe: “Wij geloven echt in deze vorm van handbal! De activiteit is geschikt voor mensen die een stapje terug willen doen in het handbal, te maken hebben met een blessure of juist op zoek zijn naar een leuke en gezellige sportactiviteit. Ook wanneer iemand iets ouder is of wanneer je juist voorzichtig weer in beweging wilt komen, dan is walking handbal heel erg geschikt. Op termijn willen we graag 2 structurele trainingsgroepen per week en af en toe partijtjes spelen tegen andere teams uit het land.”

Tijdens de Officiële Kick-off van afgelopen zaterdag werd ook een toernooi gespeeld met andere teams uit het land. Het team van SV Vriendschap werd verdiend tweede. “Een mooie ervaring met veel plezier en gezelligheid!”

Over OldStars
OldStars walking handball is één van de spelvormen van het programma OldStars Sport. Waar OldStars walking football de afgelopen jaren zijn intrede heeft gedaan in Amsterdam en omgeving, streven de landelijke kartrekker Nationaal Ouderenfonds, NHV, Team Sportservice Amsterdam en SV Vriendschap ernaar, om de nieuwe aangepaste spelvorm OldStars walking handball ook een bekend begrip te maken in de regio Amsterdam.

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!

OldStars walking handball bij SV Vriendschap
Wilt u vrijblijvend een keer komen meetrainen bij Walking Handbal? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rebecca van Ewijk. Zij is te bereiken via handbal@svvriendschap.nl of 06-57265587.