HomeNieuwsNieuwe Urban Sport in Amsterdam Zuidoost: Baseball 5

Nieuwe Urban Sport in Amsterdam Zuidoost: Baseball 5

Geen mogelijkheid om te sporten? Sportruimte en sportaccommodaties in Amsterdam Zuidoost zijn zeer schaars. Urban Sports is in opmars en een unieke kans om meer te bewegen in de wijk. We spreken met Dany Ortega over Baseball 5: een nieuwe tak van sport die overal en op elke ondergrond gespeeld kan worden.

In samenwerking met de KNBSB en 3 verenigingen in Amsterdam heeft Dany vanuit Team Sportservice Amsterdam, een projectgroep gestart om Baseball 5 op te zetten in Nieuw-West en Zuidoost. Het doel? Kinderen enthousiast te maken voor deze nieuwe sport. In maart en mei zijn vijf toernooien georganiseerd in het Bijlmersportcentrum voor de jeugd U12 & U17, waarbij in beide maanden in totaal 4 teams van 28 en 26 kids meedoen.
 
Wekelijks is er Baseball 5 aanbod, van bijvoorbeeld de Warriors en Blokbending. De kinderen kunnen meedoen aan de trainingen en worden uitgenodigd om mee te doen aan de NextGen Games in het Olympisch Stadion op 21 mei 2022. Een succesvolle dag met veel enthousiaste kinderen en aanbieders. Vooral Pirates was goed vertegenwoordigd met maar liefst 4 teams! 

Het uiteindelijke doel is dat Baseball 5 dé Urban tak van honk- en softbal wordt met structureel aanbod in Amsterdam Zuidoost en Nieuw-West voor jong en oud. 


 
Geïnteresseerd in onze expertise op het gebied van Urban Sports of dit specifieke programma? Neem dan contact op met Dany via dortega@teamsportservice.nl

Wil je meer weten over Baseball 5? Kijk dan dit filmpje