HomeNieuwsMaatregelen Coronavirus

Maatregelen Coronavirus

Update 15-03-2020 22:30 uur:

Waarschijnlijk heeft het laatste nieuws rondom het Coronavirus je al bereikt. Op zondag 15 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten tot ingrijpendere maatregelen en adviezen met betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Ook voor Team Sportservice heeft de gezondheid van Nederland de hoogste prioriteit en volgen wij de richtlijnen van de regering en het RIVM. Dat betekent dat alle activiteiten van Team Sportservice, ongeacht waar deze plaatsvinden de komende drie weken, tot 6 april, komen te vervallen.

Ben je een collega?

Dat alle activiteiten aan de voorkant komen te vervallen, zegt natuurlijk niet dat we met zijn allen stil gaan zitten. Het is nu aan ons om vanaf huis, binnen de beperkingen, te doen wat mogelijk is. Zorg dat je onder werktijden bereikbaar bent (per mail en telefoon), en als je onvoldoende werk hebt in overleg met je leidinggevende bespreekt of je tijdelijk iets anders kan oppakken of uitvoeren. Laten we in deze bijzondere situatie niet alleen kijken wat niet meer kan, maar ons vooral richten op wat we nog wel kunnen doen.

Bent u een sportvereniging of sportgerelateerde organisatie?

Alle sportverenigingen, sport- en fitnessclubs sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Dit betekent ook dat alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen afgelast dienen te worden. Het bestuur van een sportvereniging is zelf verantwoordelijk voor het nemen en communiceren van deze (aanvullende) maatregelen.

Alle informatie vanuit NOC*NSF aangaande dit onderwerp is te vinden op de website van NOC*NSF.

 

Origineel bericht 12-03-2020 16:33 uur:

Zojuist is de persconferentie geweest met betrekking tot de maatregelen rondom het coronavirus. In dit persbericht zijn de volgende zaken belangrijk:

  • Evenementen met meer dan 100 mensen worden in heel Nederland afgelast; dit geldt dus ook voor activiteiten van Team Sportservice waar minimaal 100 mensen aanwezig zijn.
  • Iedereen met verkoudheidsklachten of andere milde gezondheidsklachten wordt verzocht thuis te blijven.
  • Het bezoek aan ouderen wordt afgeraden, wat inhoudt dat alle activiteiten die gericht zijn op ouderen (60+) ook tot nader order stopgezet worden.
  • Probeer sociale contacten sterk te verminderen.

Voor zover mogelijk adviseren we iedereen die thuis kan werken om dit ook te doen. Alle scholen blijven voorlopig nog open, dus al onze dienstverlening richting het onderwijs blijft overeind.

Alle activiteiten waarbij kinderen van meerdere scholen bij elkaar komen worden de komende periode afgelast.

De nationale sportbonden adviseren verenigingen om de activiteiten voorlopig te staken. Wat betreft onze activiteiten bij verenigingen adviseren wij om in samenspraak te besluiten of deze activiteiten ook worden gestaakt of aangepast.

Als er activiteiten voor jou als buurtsportcoach worden gestaakt, neem dan contact op met je leidinggevende om te kijken hoe dit kan worden ingevuld.

Probeer ook het openbaar vervoer te mijden, dit wordt vanuit de overheid ook meegegeven als advies.

Hieronder nog een keer de algemene maatregelen en adviezen:

  • Goed je handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
  • Papieren zakdoekjes gebruiken
  • Geen handen meer schudden

Deze algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op het werk wordt geadviseerd om met niet teveel mensen tegelijk in een ruimte te zitten. Dus vergaderingen zoveel mogelijk in kleine groepen en het spreiden van de lunchpauzes.

Verder geldt in het algemeen de oproep om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius, wanneer je contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus of wanneer je in een gebied bent geweest waar veel patiënten zijn met het nieuwe coronavirus. Bij milde klachten hoeft de huisarts niet gebeld te worden, omdat het een gewone verkoudheid kan zijn. Advies is om thuis uit te zieken en te zorgen dat je anderen niet besmet. Als de klachten erger worden, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.

Zodra andere maatregelen geadviseerd worden, houden we jullie op de hoogte.