HomeNieuwsEen geslaagde Fittest in Oud-West!

Een geslaagde Fittest in Oud-West!

Dinsdag 14 mei werd Verpleeghuis De Klinker omgetoverd tot een waar testlokaal voor de Fittest. 55-plussers uit de buurt verzamelden hier om te ontdekken hoe fit zij zijn. Door de fittest krijgen we in beeld hoeveel ouderen meedoen aan sport in de wijk. Vanuit de fittest geven we persoonlijk advies. Zo kunnen we de deelnemers gelijk doorsturen naar bestaand beweegaanbod of leefstijlcoaching. Op deze manier krijgen we samen met elkaar zoveel mogelijk mensen in beweging. Ook deze editie van de fittest was weer geslaagd met een opkomst van maar liefst 64 deelnemers. We nemen je graag mee door een kleine recap van de dag!

Om 10:00 druppelden de eerste deelnemers binnen. Samen met buurtvrienden of vergezeld door hun trouwe viervoeter, waren de buurtbewoners klaar om hun fitheid te testen en om informatie op te doen op de informatiemarkt. De testruimte was opgedeeld in verschillende stations. Bij elk station werden de deelnemers onder begeleiding van een vrijwilliger of TSA-medewerker getest op verschillende vlakken. Denk hierbij aan het testen van de balans en het reactievermogen.

Tussen het testen door was er ook ruimte om met elkaar te kletsen. Zo vertelde Hans dat hij aan de fittest meedeed om erachter te komen hoe fit hij nou echt was na zijn hartinfarct van twee jaar geleden. Hij woonde op de derde verdieping waar hij elke dag met de trap naar boven moest. Helaas moest Hans verhuizen na zijn hartinfarct. Hij blijft echter graag in beweging en heeft door de fittest weer frisse motivatie en de juiste handvatten om hiermee aan de slag te gaan! Net zoals Hans verliet elke deelnemer de fittest met een persoonlijk beweegadvies.

Deze fittest in Oud-West is mede mogelijk gemaakt door onze medewerkers, vrijwilligers en partners: Combiwel, De Klinker, Fit in West en de Gemeente Amsterdam.

De volgende fittest

Deze fittest in West gemist? Geen zorgen! Tijdens de Sport- en Beweegweek op dinsdag 24 september maakt De Klinker weer plaats voor de volgende fittest. Daarnaast is het leefstijlloket in De Klinker elke donderdag van 10:00-12:00 geopend voor vragen en informatie betreffende het beweegaanbod in de wijk.

De gratis fittest geeft ouderen inzicht in hoe fit ze zijn en waar zij kunnen bewegen in de buurt. Meer weten over de inzetmogelijkheden van de fittest? Kijk dan hier.