HomeNieuwsDe eerste jouw baan, mijn baan

De eerste jouw baan, mijn baan

Fiona & Ellis

Fiona van Diepen als directeur van Team Sportservice en Ellis van der Weerden als combinatiefunctionaris volleybal. De eerste Jouw baan, mijn baan -een idee uit de sessie met Jeff Gaspersz op de Medewerkersdag- heeft inmiddels plaatsgevonden.

Fiona van Diepen als directeur van Team Sportservice.
Op 24 januari mocht ik op de ‘directeursstoel’ zitten van Ellis, onze directrice van Team Sportservice. Mijn eerste taak was om op het hoofdkantoor in Haarlem het managementteam overleg voor te zitten. Met een kopje koffie in de aanslag mocht ik mij door de agendapunten heen werken. Soms moeten er lastige beslissingen genomen worden, helaas kreeg ik een loonsverhoging voor alle buurtsportcoaches er niet doorheen 😉 Er moet namelijk ook aan de organisatie gedacht worden. Met een overvolle agenda (en onervaren voorzitter) kwam ik iets te laat in het volgend overleg waar ik bij mocht zijn; het provinciaal managersoverleg. Leuk en erg interessant om te horen wat er allemaal speelt en waar ieder regiokantoor mee bezig is. Vier uur achter elkaar vergaderen vergt een hele andere energie dan het lesgeven, met een hoofd vol mocht ik weer naar Amsterdam toe om mijn eigen werk voort te zetten. Een erg interessante ervaring, bedankt dat ik voor een dagje op je stoel mocht zitten Ellis! 

Ellis van der Weerden geeft volleyballes in Amsterdam
Op 11 maart heb ik volleyballes gegeven aan een groep van zes meisjes uit groep 6-8 van de Prof. Dr. H. Kraemerschool in Amsterdam Nieuw-West. Fiona van Diepen had me een hele goede lesvoorbereiding gestuurd, maar ik was toch wel enigszins zenuwachtig. De laatste keer dat ik gevolleybald heb was op de middelbare school, ik schat in zo rond 1985. De les was heel goed opgebouwd en de meisjes waren enorm enthousiast en duidelijk dol op Fiona. Het is zo leuk om te zien welk verschil je kunt maken en hoeveel plezier je deze meiden kunt geven door zo’n uurtje les. Zo’n uur vergt wel wat van je. Het is enorm intensief en je aandacht kan geen moment verslappen. Veel waardering voor alle collega’s die op welke wijze dan ook groepen leiden of onderwijs geven. Dat vergt veel vakmanschap, voorbereiding en enthousiasme. Ik heb ervan genoten, Fiona bedankt, alleen had ik het niet gekund.