HomeNieuwsDe aanvoerdersband wordt doorgegeven

De aanvoerdersband wordt doorgegeven

De wereld van de Amsterdamse sportstimulering is letterlijk en figuurlijk continu in beweging. Enerzijds zijn er talloze partijen dagelijks bezig met het in beweging krijgen van alle Amsterdammers. Anderzijds wordt er binnen deze organisaties in rap tempo doorontwikkeld om zo goed mogelijk aan te sluiten op de veranderende behoeften binnen de verschillende gebieden in de stad. In dit artikel aandacht voor een belangrijke ontwikkeling binnen Team Sportservice Amsterdam; Menno Garrett volgt Jan Niebeek per 1 oktober 2020 op als regiomanager. 

Team Sportservice Amsterdam heeft veel gemotiveerde en loyale werknemers. Hier is Jan Niebeek er ook zeker een van. In 2009 begon hij als buurtsportcoach korfbal. In 2013 werd hij verenigingsadviseur en vanaf 2017 is hij actief als regiomanager. De reden dat de wegen van Jan en Team Sportservice Amsterdam nu scheiden heeft een speciale reden. Hij is de nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal. “Deze kans komt maar zelden in je leven voorbij. Ik vind het een eer om Bondscoach van TeamNL Korfbal te mogen zijn”. 

Gelukkig laat Jan de leiding van de organisatie met een gerust gevoel achter aan Menno. “Team Sportservice Amsterdam is een gezonde organisatie die klaar is voor de toekomst. We bevinden ons wel op een uitdagend moment want er zijn 2 veranderingen aan de gang. Wij hebben onze organisatie anders ingericht maar er is ook een verandering bij de gemeente aan de gang. Sportstimulering is een activiteit die afgestemd moet worden op de gebieden in de stad. Veel van onze werkzaamheden kunnen hetzelfde blijven maar wij hebben allemaal de verantwoordelijkheid om de afstemming en verbinding te zoeken met alle partijenwaarvan de Gemeente de belangrijkste is. Hierdoor kunnen zij zien wat voor belangrijk werk wij doen voor alle Amsterdammers maar de kwetsbaren in het bijzonder. 

Jan kijkt met trots en een grote glimlach terug op zijn periode als regiomanager. “Ik vind het heel mooi dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het in beweging krijgen van de Amsterdammer. We hebben in de afgelopen periode veel mooie projecten gedaan en in mijn ogen een bijdrage geleverd aan de duurzame inzet van de buurtsportcoach waarbij het gedachtegoed van ontwikkelkracht en dialoog een onderdeel is geworden van ons DNA. Ook zijn we onderdeel geworden van de gehele Team Sportservice organisatie. Hierdoor zijn veel voorwaarden en faciliteiten voor onze medewerkers verbeterd en daarnaast is het een professionele organisatie geworden die zelfstandig van de Gemeente opereert. Veel medewerkers zijn betrokken door een bijdrage aan de gevormde visie te leveren en hun inzet in de werkgroepen. Daardoor zijn wij een dynamische organisatie die een mooie bottomup cultuur heeft. We hebben een fantastische onderneming met heel veel bevlogen medewerkers. Daar wil ik hen allemaal voor bedanken!  

Menno Garrett is net als Jan al lange tijd werkzaam bij Team Sportservice Amsterdam. Hij begon in hetzelfde jaar, 2009, als buurtsportcoach (toen nog combinatiefunctionaris) volleybal. Na een uitstap naar de gemeente Amsterdam kwam hij terug bij Team Sportservice Amsterdam als leidinggevende van een team buurtsportcoaches. Menno is trots dat hij het stokje van Jan mag overnemen. “Ik haal er heel veel energie uit om samen met alle collega’s onze organisatie slim in te richten. Dan weet iedereen precies op welke manier zij optimaal kunnen bijdragen aan het zelfredzaam maken van de Amsterdammer. Dat verhoogt niet alleen de kwaliteit van onze dienstverlening, maar dat maakt het werk ook leuker.  Ook het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden of het verder stimuleren van zelforganisatie door de buurtsportcoachteams vind ik tof.  Ik word er echt blij van om te zien hoe onze buurtsportcoaches de Amsterdammers en hun sportaanbieders versterken en verder helpen doormiddel van sport. We willen de gemeente dan ook vaker uitnodigen bij onze activiteiten zodat zij dit ook kunnen beleven”. 

Als we Menno vragen wat hij wil bereiken in zijn nieuwe functie, begint hij over zijn dromen. Dan droomt hij dat Team Sportservice in 2026 écht alle 850.000 Amsterdammers vol enthousiasme aan het sporten heeft gekregen. Het belang, maar vooral ook het plezier van sporten is dan voor iedereen vanzelfsprekend geworden. Elk uurtje van de dag staan de sporthallen en sportvelden bomvol met groepen Amsterdammers van alle leeftijden. En ook de pleinen en gymzalen worden volop gebruikt. Iedereen is in beweging.  

“Nee, we krijgen vast niet direct iedere Amsterdammer in beweging. De wedstrijd waar we met Team Amsterdam inzitten wordt er vast een van de lange adem. Maar ik heb er vertrouwen in dat we die landstitel met het team binnen gaan halen. Ik heb er zin in! 

De afgelopen jaren hebben Jan en Menno al veel samengewerkt aan de ontwikkeling van Team Sportservice Amsterdam. In sporttermen kunnen we in deze situatie dus wel zeggen dat de aanvoerdersband wordt overgenomen door de vice-aanvoerder, dat de meesterknecht kopman wordt of dat de assistent nu hoofdcoach wordt. Jan: “Menno is enorm betrokken bij TSA. Hij heeft een enorm goed netwerk in de stad en kan de organisatie de juiste structuur bieden die wij nodig hebben voor de komende tijd. Mijn wens voor hem is dat hij geniet van de mooie dingen die wij doen en dat hij zijn werkzaamheden blijft uitvoeren met dezelfde passie als onze medewerkers”. 

Menno heeft ook nog een boodschap voor Jan: “Ik heb je de afgelopen jaren een aantal keer live de korfbal league zien winnen in de Ziggo Dome. Zo’n droomaanbod als bondscoach zat er natuurlijk aan te komen. Ik kan me voorstellen dat er een moment komt dat je met de meest talentvolle en meest gemotiveerde groep wilt samenwerken. In dat geval ben je altijd weer welkom bij Team Sportservice Amsterdam? Zonder dollen; ontzettend bedankt voor de fijne samenwerking en de ontwikkelingen die je bij Team Sportservice Amsterdam voor elkaar hebt gekregenSucces met de nieuwe prachtige uitdaging”.