HomeNieuwsComing Soon: Taakie!

Coming Soon: Taakie!

Vind snel en eenvoudig vrijwilligers met nieuw platform Taakie 

 

Vorige maand heeft Team Sportservice uit handen van het ministerie van VWS een subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van de nieuwe, praktische tool Taakie. Met dit online platform helpen we een vrijwilligerscoördinator simpel en snel een vrijwilliger te vinden voor een taak of functie binnen de vereniging. Laat nu je gegevens achter en wees een van de eersten die gebruik kan maken van Taakie. De tool wordt in de tweede helft van 2020 officieel gelanceerd.   

Meer kennis en vrijwilligers 

Vrijwilligerstekorten zijn een terugkerend probleem op sportverenigingen. Toch is dit vaak onnodig. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat mensen best wel vrijwilligerswerk willen doen, maar hiervoor wel gevraagd willen worden, dat vrijwilligers die een taak doen die goed bij ze past, langer vrijwilliger blijven en dat vacaturebanken en noodkreten op verenigingswebsites niet werken. Nee, verenigingen hebben behoefte aan concrete, praktische tools die hen ontlasten, met een positieve insteek. Vrijwilligerswerk is leuk om te doen! Met bovenstaande uitgangspunten in het achterhoofd heeft Team Sportservice samen met Sportscloud de innovatieve, digitale tool Taakie bedacht, die aanvullend is op de al bestaande oplossingen.  

Werking 

Taakie brengt inzicht in het ledenbestand en openstaande taken en maakt het vinden van een vrijwilliger eenvoudiger en sneller. Door het uploaden van de ledenlijst, openstaande taken en functies toe te voegen en met een korte vragenlijst de interesses en talenten van de potentiële vrijwilligers te inventariseren krijgt de coördinator inzicht. Op basis hiervan kan hij of zij gericht leden benaderen voor een openstaande taak of functie. Niels van Weert, van Team Sportservice: “Waarom gebruiken we anno 2020 niet de kracht van data en technologie? Waarbij de persoonlijke wensen, behoeften en interesse van leden en betrokken nog steeds leidend zijn maar het veel gemakkelijker is dit inzichtelijk te krijgen.”   

Samenwerking SportsCloud en Team Sportservice  

Team Sportservice richt zich op de maatschappelijke inzet van sport en bewegen, SportsCloud helpt sportorganisaties een weg te vinden in de digitale wereld. Een wereld waarin digitale oplossingen organisaties helpen om dichterbij hun achterban te komen. Door de handen ineen te slaan willen we met Taakie op een innovatieve en interactieve manier het tekort aan vrijwilligers proberen te verhelpen. De bijdrage ontvangen van minister Bruno Bruins is hierin onmisbaar.   

Op de hoogte blijven 

We gaan nu hard aan de slag om in de tweede helft van 2020 Taakie te kunnen lanceren. Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkeling. Laat dan je gegevens achter op www.taakie.nl.