HomeNieuwsBuurtsportcoach Denise haalt Nike Community Impact Fund binnen

Buurtsportcoach Denise haalt Nike Community Impact Fund binnen

Als het om sport gaat is de participatie van meiden niet altijd vanzelfsprekend en toegankelijk. Terwijl sport juist hét middel is om te verbinden en meiden in hun kracht te zetten. 

Het Nike Community Impact Fund biedt organisaties de kans om financiële support aan te vragen om de kwetsbare en kansarme doelgroepen meer in beweging te krijgen. Denise zag met haar team deze kans en heeft een aanvraag gedaan voor onze Future Of Futsal League, de zaalvoetbalcompetitie voor meiden in Amsterdam. De competitie is een belangrijke aanpak om (in)actieve en kwetsbare meiden structureel te laten bewegen en te begeleiden naar een voetbalvereniging.

Met het bedrag dat is toegekend kunnen wij ervoor zorgen dat de teams worden voorzien van materiaal om te voetballen, bijvoorbeeld tassen, ballen, keepershandschoenen maar ook sport hijabs voor de meiden met een hoofddoek. Daarnaast hebben wij nu de mogelijkheid om meerdere toernooien/clinics te geven waardoor meiden in aanraking komen met zaalvoetbal.

Binnenkort gaat er weer een nieuwe Future of Futsal zaalvoetbalcompetitie van start!

Lilith Mag schreef een mooi artikel over Denise en haar Nike Community Impact Fund: ‘Building a bond of trust with girls through sports’. Lees hier het hele artikel.

 

Foto door Meryem Slimani for Lilith x Nike