HomeInschrijven Dans Inn

Inschrijven Dans Inn

Kinderen uit de groepen 1 t/m 8 van de basisschool maken tijdens Dans Inn Oost kennis met verschillende dansstijlen in drie workshop rondes.

Groep 1/2 dansen samen, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8.

De workshops worden gegeven door meerdere dansscholen uit stadsdeel Oost.

Onder het inschrijfformulier staat uitgelegd wat de verschillende workshops inhouden en de maatregelen omtrent het corona virus.

Iedere groep heeft slechts 20 plekken, wacht dus niet te lang met inschrijven.

Wanneer?

Let op: In verband met de corona maatregelen is de editie van 27 maart uitgesteld. 

Datum nader te bepalen.

09:30 – 11:30 (groep 1/2 en 3/4), inloop vanaf 09:00

12:30 –  14:30 (groep 5/6 en 7/8), inloop vanaf 12:00

Waar?

Mirror Centre, Ter Gouwstraat 3 Amsterdam

Kosten:

Het Dans Inn evenement is gratis.

Lesrooster

* Wanneer je je inschrijft voor een bepaalde groep, schrijf je je automatisch in voor alle 3 de workshops. Aanmelden voor slechts 1 workshop is niet mogelijk.

Inschrijfformulier

Tot er een nieuwe datum is gevonden is inschrijven niet mogelijk.

Informatie over de verschillende workshops

OnPoint Dancelab

Mini dance

Bij mini dance leer je spelenderwijs samen met leeftijdsgenootjes de bewegingsmogelijkheden van jouw lichaam kennen en leer je het gevoel voor ritme te krijgen. Het plezier in het dansen staat voorop. De mini dance van OnPoint Dancelab is een goede basis om door te stromen naar streetdance, hiphop, afro dance of dancehall.

Afro dance

Afro dance is de moderne variant van african traditional dance. In Afro dance zie je ook invloeden van hiphop en dancehall. De Afro dance les is een vrolijke dansles waar je lekker ‘los’ kunt gaan op opzwepende muziek. De pasjes zijn niet moeilijk en voor iedereen goed te volgen. Na de afro dance les ga je met meer energie naar huis!

Dancehall

Dancehall is een energieke dansvorm waarbij hiphop en reggae worden gecombineerd. De dansstijl is ontstaan in Jamaica. Het is een ritmische en stoere dansstijl waarbij er gedanst wordt op muziek met een duidelijke afro of reggae beat. Bij dancehall komen veel losse, grote bewegingen voor waarbij de flow van de muziek en de bewegingen belangrijk is. Ook wordt veel gebruik gemaakt van heupbewegingen. De choreografieën zijn veelal vrolijk van aard en een mix van stoer en vrouwelijk.

Cruquius Danshuis

Kleuterdans

Bij kleuterdans gaat het vooral om het maken van plezier! De lessen bestaan uit leuke of spannende verhalen die dan uitgebeeld worden op muziek. Tussen de verhalen door leren wij de kleintjes ook al wat basispassen van het klassieke ballet. 

Basis ballet

Bij basis ballet leren wij de studenten de beginselen van klassiek ballet aan. Langzaam, secuur, maar toch spelenderwijs zullen ze bekend raken met de franse termen en de houding. Door middel van verschillende soorten opdrachten zullen zij ook hun muzikaliteit gaan ontwikkelen en bekend raken met balletmuziek.

Modern

Moderne dans is een hele leuke dansstijl om te proberen voor kinderen van deze leeftijd. Het is vaak wat vrijer dan klassiek ballet en er wordt regelmatig gedanst op hippe muziek. Bij moderne dans kan je hele snelle en energieke choreografieën met veel sprongen krijgen, of juist iets heel langzaams met veel vloerwerk. Met moderne dans kan je dus alle kanten op

Tap

Wanneer je zoon/dochter op zoek iets naar een uitdagende en unieke les is tap misschien wel de perfecte optie. Taplessen voor kinderen vind je bijna nergens in Amsterdam, maar is ontzettend goed voor de muzikaliteit en ontwikkeling van kinderen op deze leeftijd. Naast het aanleren van de techniek van het tappen, is het natuurlijk ook ontzettend leuk om te doen!

 

De Kids van Amsterdam Oost

Kleuterdans & beweging

Amsterdam is de plek om je dance skills te bevorderen. En bij de Kids van Amsterdam Oost ben je op het juiste adres! Doe een proefles kleuterdans tijdens Dans Inn. Onze docenten staan klaar voor jullie!

Streetdance

Amsterdam is de plek om je dance skills te bevorderen. En bij de Kids van Amsterdam Oost ben je op het juiste adres! Doe een proefles streetdance tijdens Dans Inn. Onze docenten staan klaar voor jullie!

Hiphop

Amsterdam is de plek om je dance skills te bevorderen. En bij de Kids van Amsterdam Oost ben je op het juiste adres! Doe een proefles Hiphop tijdens Dans Inn en kom daarna doortrainen voor een mega optreden/wedstrijd of evenement. Onze docenten staan klaar voor jullie!

Afro

Amsterdam is de plek om je dance skills te bevorderen. En bij de Kids van Amsterdam Oost ben je op het juiste adres! Doe een proefles Afro tijdens Dans Inn en kom daarna doortrainen voor een mega optreden/wedstrijd of evenement. Onze docenten staan klaar voor jullie!

Extra maatregelen in verband met het coronavirus:

  • Ouders/verzorgers/familieleden mogen niet mee naar binnen. Publiek is wegens de huidige maatregelen niet toegestaan bij sportevenementen.
  • Voor alle deelnemers uit groep 1 t/m 8: deze mogen worden afgezet bij de voordeur van de locatie of komen zelfstandig (met vriendje/vriendinnetje).
  • De organisatie en dansscholen zijn aanwezig om de kinderen op te vangen.
  • Wij houden rekening met looproutes voor kinderen en volwassenen.
  • In de laatste week van januari zal de organisatie contact opnemen met alle deelnemers. Mochten er tegen die tijd gezinsleden zijn met zware klachten, zoals koorts of benauwdheid? Dan blijven ook de kinderen thuis en kunnen ze helaas niet mee doen met het evenement.
  • Meer informatie volgt te zijner tijd en wij houden de RIVM maatregelen bij.