HomeNieuws‘Oliebollentoernooi’ Blankensteijn Beweegt

‘Oliebollentoernooi’ Blankensteijn Beweegt

Op 31 december 2018 organiseert Blankensteijn Beweegt een ‘oliebollentoernooi’. Een traditie bij vele sportverenigingen, maar dan in een ander jasje. Blankensteijn Beweegt is een sportclub voor volwassenen. Iedere maandag- en woensdagochtend komen de leden samen om onder begeleiding van een buurtsportcoach een uur te bewegen in de buitenlucht. De les wordt altijd afgesloten met een kop koffie of thee. Op oudejaarsdag is iedereen van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend kennis te maken met (de leden van) Blankensteijn Beweegt. Dat kan door mee te sporten of door na afloop een heerlijke oliebol te komen eten!

Sporten op je eigen niveau en onder begeleiding

Blankensteijn Beweegt werd tijdens de Nationale Sportweek in september van dit jaar gelanceerd ter aanvulling op het bestaande sport- en beweegaanbod in Vianen. Elzemieke van Empel buurtsportcoach bij Team Sportservice Vianen: “Wij bieden volwassenen en senioren die zich bij een sportclub niet (meer) helemaal thuis voelen, maar voor zoiets als zitgymnastiek nog veel te vitaal zijn een plek waar zij onder begeleiding kunnen werken aan hun uithoudingsvermogen, kracht, houding en evenwicht.” Rien, deelnemer van het eerste uur, voegt hieraan toe: “Ik voelde me op het gebied van sport inderdaad een beetje tussen de wal en het schip vallen. Bij Blankensteijn Beweegt worden de lessen op de deelnemers afgestemd. Zo blijft het voor iedereen uitdagend. Doordat we onder begeleiding sporten is de kans op blessures bovendien klein. Dat vind ik heel prettig.”

Laagdrempelig en gezellig

De kracht van Blankensteijn Beweeg zit hem volgens deelnemers Rina en Koos ook in de toegankelijkheid en gezelligheid. Rina: “Het is gemakkelijk om de lessen met andere activiteiten te combineren, omdat je niet vastzit aan ingewikkelde abonnementen. Voor mij was de drempel om het een keer te proberen daardoor heel laag en nu ben ik er iedere week!” Koos vindt ook het sociale aspect van Blankenstejin Beweegt een pluspunt: “Er hangt een gezellige sfeer en het is motiverend om samen met leeftijdsgenoten aan de slag te gaan.”

Open jaarafsluiting met oliebol

Nieuwsgierig geworden naar Blankensteijn Beweegt? Kom op maandag 31 december dan vooral langs om te ontdekken of deze sportclub bij je past. Om 09.00 uur begint de les. Liever eerst alleen een kijkje nemen, kennismaken met de leden van Blankensteijn Beweegt en buurtsportcoach Elzemieke? Dat kan ook! Om 10.00 uur wordt de les in de sportkantine van handbalvereniging Omega (gevestigd op Sportpark Blankensteijn) afgesloten onder het genot van een oliebol. Een perfect moment om je eventuele vragen te stellen en te bekijken of je vanaf 2019 aansluit bij Blankensteijn Beweegt!