HomeNieuws1100 kinderen actief tijdens schoolsportdagen!

1100 kinderen actief tijdens schoolsportdagen!

De schoolsportdagen in Vianen waren ook dit jaar weer een groot succes! Maar liefst 1100 kinderen uit het basisonderwijs deden de afgelopen week mee aan allerlei sport- en spelactiviteiten in Sportcentrum Helsdingen. “We zijn blij dat we weer zoveel kinderen een leuke, actieve dag hebben kunnen bezorgen”, zegt buurtsportcoach Rianne Schaap van Team Sportservice Vianen. Zij organiseerde de schoolsportdagen, samen met een haar collega’s en vakleerkracht John Heijnders.

Sport en plezier

Tijdens de schoolsportdagen ligt de focus op sport en plezier. Een ochtend of middag lekker bewegen en werken aan verschillende vaardigheden zoals gooien en mikken, evenwicht en behendigheid. De kinderen konden dit jaar onder andere klimmen op een klimwand en in touwladders, frisbeeën, tafeltennissen, kogelstoten, meedoen aan acrogym en zich uitleven op een hindernisparcours. Er deden dit jaar tien basisscholen mee: het Herédium, de Voorhof, de Wiekslag, de Meester Vos, de Tijl Uilenspiegel, de Ark, de Rank, de Egbertus, de Wegwijzer en de Brug.

Bewegen voor iedereen van belang

Voldoende bewegen is voor iedereen van groot belang. Team Sportservice Vianen organiseert daarom, in samenwerking met de gemeente, lokale sportaanbieders, sportverenigingen, welzijnsorganisaties en scholen beweegactiviteiten voor alle inwoners van regio Vianen! De schoolsportdagen voor kinderen zijn daar een mooi voorbeeld van. In februari en maart staan er weer andere doelgroepen centraal. Op 9 en 20 februari kunnen 50-plussers meedoen aan een gratis FITTEST, waarbij ze van de beweegconsulenten van Team Sportservice Vianen een persoonlijk beweegadvies ontvangen. En vanaf maart is het tijd voor Vianen Beweegt, waar alle volwassenen in regio Vianen aan kunnen meedoen!