HomeWandelen in Zandvoort

Wandelen in Zandvoort

Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op onze weerstand, onze stemming en ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”

Soms heb je een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jezelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als je er een keer niet bij bent. Team Sportservice Zandvoort biedt verschillende wandelgroepen aan voor verschillende niveaus.

Sportief wandelen

Sportief Wandelen is iets anders dan ‘gewoon’ een stukje wandelen. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het meer dan het ‘gewone wandelen’. Sportief wandelen is stevig doorwandelen in een tempo van vijf tot zeven kilometer per uur, waarbij altijd adem overblijft om een gesprekje te voeren. Trainen met elkaar is gezellig en het is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een doel. Wie gebruik maakt van hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een rollator of wandelstok, kan gewoon meedoen. De professionele docenten passen de les aan zodat iedereen met plezier mee kan wandelen. De les wordt afgesloten met een gezellig kopje koffie of thee.

Wandelaanbod Zandvoort