HomeGevaren van de Zee | In de praktijk

Gevaren van de Zee | In de praktijk

“De zee is prachtig, maar ook gevaarlijk. Daarom willen we zeezwemles op het strand. Dit kan bijvoorbeeld samen met de Reddingsbrigade”

Afgelopen november heeft de Zandvoortse Reddingsbrigade met wethouder Lars Carree een gesprek gehad over de wens voor zee zwemles. Tijdens dit gesprek is besproken dat al geruime tijd op alle 5 Zandvoortse basisscholen jaarlijks in groep 6 theorieles over de Zandvoortse Reddingsbrigade en over de gevaren van de zee wordt gegeven. Daartoe komen de vrijwilligers van de Brigade in de klas. Hiernaast is nu het verzoek van de gemeente om kinderen aan te bieden een praktijkinstructie te komen volgen bij de brigade op het strand.

Met deze pilot gaan we nu van start!

Op dinsdag 11 en donderdag 13 juli zal de Zandvoortse Reddingsbrigade praktijkinstructie verzorgen op het strand en in de zee. Van 15:30 tot 17:00 uur leer je alles over de gevaren van de zee en zal je met een lifeguard het water ingaan. Dit is geheel gratis maar er is wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • Je bent minimaal in het bezit van zwemdiploma A en B
  • Je geeft je op voor beide data en je wordt door ons ingedeeld op dinsdag of donderdag
  • Er is een ouder/wettelijk vertegenwoordiger aanwezig
  • En je schrijft je in via onderstaand formulier

Helaas! Voor nu zitten deze praktijklessen vol. Hou onze berichtgeving via social media en website in de gaten voor een eventuele 2e editie.

*Omdat we dit jaar voor het eerst van start gaan met dit project is er ruimte voor 5 deelnemers per praktijkinstructie dus wees er snel bij wanneer je wilt deelnemen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met zandvoort@teamsportservice.nl.