HomeCool 2B Fit – gezonde leefstijl

Cool 2B Fit – gezonde leefstijl

Cool 2B Fit: een sportief en leuk leefstijlprogramma voor kinderen die graag een gezonder gewicht willen, samen met hun ouders/ verzorgers .

 

Wilt u samen met uw kind op een positieve manier werken aan een gezonde leefstijl. Doe dan mee met Cool 2B Fit. Immers je fit, zelfverzekerd en lekker voelen bereik je niet alleen door gezonde voeding of voldoende bewegen. Het is een combinatie van meerdere factoren. Door het volgen van het programma verlaagt u het risico op gezondheidsproblemen nu en in de toekomst. Uw kind gaat zich fitter voelen, heeft een betere conditie en krijgt meer zelfvertrouwen.

Met dit project creëren wij samen met alle samenwerkingspartners (de GGD Kennemerland, Huisartsen Centrum Zandvoort, NutriCentrum, CJG Kennemerland, Basisscholen, Sportaanbieders, Jeugdsportfonds Sport & Cultuur en Team Sportservice) een leefstijlprogramma in Zandvoort voor kinderen van 7 t/m 13 jaar met overgewicht of obesitas. Voor en met het hele gezin.

Het programma voor kinderen met overgewicht is gericht op herstel van het evenwicht tussen eten en bewegen, waarbij levensstijlverandering en ouderparticipatie centraal staat. Het richt zich op schoolgaande kinderen in de leeftijd tussen acht en dertien jaar, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele behoeften van het kind.

Het programma heeft vier pijlers:

  1. Ouderparticipatie
  2. Beweging
  3. Voeding en voedingsgewoonten
  4. Gedragsverandering

Grote kracht van het programma is de deskundige begeleiding van zowel een diëtist, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur. Vanuit de verschillende disciplines worden zowel ouder als kind op een positieve manier begeleid in het traject.

Is uw kind in de leeftijd tussen de 7-13 jaar en wilt u er samen voor gaan! Geef je dan nu op door een mail te sturen naar Duco Boukes of schrijf je in via de website van Cool 2B Fit.