HomeNieuwsSportverenigingen Heemstede lossen in februari vrijwilligerstekort op

Sportverenigingen Heemstede lossen in februari vrijwilligerstekort op

De oplossing voor het vrijwilligerstekort ligt voor vier sportverenigingen uit Heemstede voor het grijpen. De Heemsteedse Reddingsbrigade, voetbalvereniging VEW, duikvereniging Seabees en Scouting BIM-Bakenessergroep volge de cursus Meer Vrijwilligers In Kortere Tijd in Heemstede.

Belactie
De verenigingen hebben er de afgelopen periode voor gezorgd dat het vrijwilligersbeleid positief belicht wordt. Diverse vrijwilligers werden in het zonnetje gezet, in het clubblad, op de website en zelfs in de krant. Een van deze vrijwilligers was bijvoorbeeld Klaas van Duin, de vaste chauffeur bij alle tochtjes over de grens van duikvereniging Seabees. Cursiste Caroline Sprengers: “Voor Klaas is zijn vrijwillige inzet de normaalste zaak van de wereld. Hij was dan ook helemaal beduusd toen enkele vrijwilligers van Seabeas op de stoep stonden met een grote bos bloemen en een doosje wijn voor de kerstdagen. Ook de andere verenigingen bedachten soortgelijke acties. De Reddingsbrigade Heemstede zette de afgelopen maand zelfs 70 vrijwilligers in ’t zonnetje.

Daarnaast bedachten alle verenigingen een creatieve reclame campagne voor hun vrijwilligerswervingsactie. De Heemsteedse Reddingsbrigade ontwierp bijvoorbeeld grappige posters met passende kreten als ‘kom je aan boord?’ en ‘kunnen wij je boeien?’. Seabees ontwierp passende gadgets, zoals strandballen met opdruk. 
Met deze campagne is de basis gelegd voor een succesvolle belactie. Een grote groep leden en ouders zal in februari gebeld gaan worden met de vraag wat zij voor hun vereniging kunnen betekenen. Iedereen kan immers met zijn eigen kwaliteiten wel iets bijdragen aan het verenigingsleven.Resultaat gegarandeerd
In de vierde workshopavond zullen van de vier verenigingen de resultaten besproken worden. Dan wordt ook ingegaan op het verankeren van het vrijwilligersbeleid binnen de verenigingen. Eerder volgden al drie andere Heemsteedse verenigingen de cursus. Voetbalvereniging HBC, KRZV Het Spaarne en GSV boekten al mooie resultaten.Meer informatie
Voor meer informatie over de cursus Meer Vrijwilligers In Kortere Tijd kan men terecht op meervrijwilligersinkorteretijd. Meer informatie over de werkzaamheden van Sportservice Zandvoort.