HomeNieuwsSport voor mensen met een beperking in regio Zandvoort

Sport voor mensen met een beperking in regio Zandvoort

Voldoende sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk. Het is goed voor de fysieke en mentale gezondheid en het is een sociale bezigheid, maar een voorwaarde is wel dat er voor iedereen in de buurt een leuke en geschikte sportactiviteit mogelijk is. Sporten of bewegen blijkt niet voor iedereen even vanzelfsprekend te zijn. Er kunnen persoonlijke drempels zijn, maar ook omgevingsdrempels (sportaanbod, financiën, vervoer) die deelname aan sport- en beweegactiviteiten in de weg staan.

Vragenlijst

In opdracht van de gemeente Zandvoort wil Team Sportservice aan de hand van dit onderzoek graag meer inzicht krijgen in de ervaringen van inwoners met een beperking. Uiteindelijk is het doel om het sportaanbod toegankelijker te maken en meer mensen met een beperking te laten deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten.

We hebben daarom een vragenlijst opgesteld om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van mensen die aangepast (willen) sporten in de regio Zandvoort. Het gaat daarbij om:

  • In welke mate sporten mensen met een beperking of aandoening?
  • Wat zijn de ervaringen bij het (zoeken naar) sporten?
  • Welke hulp of oplossingen zijn nodig indien mensen belemmeringen ervaren bij het sporten?

Heb jij een lichamelijke of verstandelijke beperking, wil je meedoen aan dit onderzoek en een bijdrage leveren aan een toegankelijk sportklimaat? Vul dan hier onze vragenlijst in.

Vragen?

Heb je vragen over deelname aan het onderzoek of naar aanleiding van dit onderzoek? Neem dan contact op met Wout Werker via wwerker@teamsportservice.nl.